ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Генпрокурор звільнив "скандального" заступника-грузина

    29 березня 2024 п'ятниця
    84 переглядів
    Шокін звільнив Сакварелідзе

    Генеральний прокурор України Віктор Шокін в день голосування за його відставку звільнив свого заступника, Давида Сакварелідзе. Відповідний наказ оприлюднено на сайті ГПУ.

    «Заступника Генерального прокурора України Давида Сакваралідзе звільнено з органів прокуратури. Структуру Генпрокуратури приведено у відповідність до вимог Закону України «Про прокуратуру»», – йдеться в повідомленні.

    Як пояснили в ГПУ, до відомства впродовж останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України «Про прокуратуру» встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генерального прокурора України– прокурора Одеської області, яку обіймає Давид Сакварелідзе.

    Крім того, наголосили в Генпрокуратурі, обґрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України.

    У прес-службі зазначають, що своїм наказом від 29 березня Шокін також притягнув до дисциплінарної відповідальності Сакварелідзе за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання у непередбаченому законодавством порядку у службову діяльність іншого прокурора, скоєння проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника генерального прокурора України – прокурора Одеської області та з органів прокуратури.

    «Виконання обов’язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученка О.Д.», – додали у відомстві.

    Нагадаємо, 24 березня Давид Сакварелідзе заявив про звільнення співробітників ГПУ, які займалися розслідуванням справи «діамантових прокурорів».

    На своїй сторінці у сомережі він закликав до мітингу ГПУ, який відбувся 25 березня.

    У зв’язку з цим ГПУ оприлюднила лист-зверення керівників регіональних прокуратур до генпрокурора Віктора Шокіна з вимогою, щоб він звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе через «спроби дискредитувати органи прокуратури», закликаючи до громадської акції під стінами Генпрокуратури.

    Крім цього, звернення з вимогою звільнити Сакварелідзе подала група народних депутатів України з Одещини.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору