ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті хочуть демонтувати історичну будівлю вокзалу на станції Приборжавське, збудовану в 1908 році (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    86 переглядів
    Активісти б’ють на сполох!

    Активісти б’ють на сполох! Працівники Львівської залізниці планують зруйнувати історичну пам’ятку – невеличку будівлю вокзалу на станції Приборжавське – це законсервована пасажирська залізнична станція Ужгородської дирекції Львівської залізниці.

    Про це повідомляє “Літописець” з посиланням на журналіста та активіста Олександра Рудоманова.

    “Сьогодні стало відомо про звернення в поліцію Іршавського району, керівника залізничників ПЧ-15 з м.Хуст про надання охорони бригаді, що має демонтувати приміщення залізничної станції Приборжавське”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

    Ця станція була відкрита 23 грудня 1908 року і є пам’яткою місцевого значення. Громада села Приборжавське звернулася з клопотанням про передачу на баланс громади приміщення як історичної будівлі. Але керівництво залізниці вирішили питання в інший спосіб – демонтувати будівлю без згоди громади.

    “Станція розташована на березі річки Боржави та зі сходу оточена відрогами Вулканічного гірського хребта. З південно-східної сторони до станції підходять під’їзні колії місцевого вапнозаводу, прокладені через залізничний міст. Парк колій станції містить 5 шляхів.

    Рейки колій датовані 1904 роком та виготовлені в Австро-Угорщині на металургійному заводі Diósgyőr. Стрілочні переводи з ручним приводом виготовлені у 1899 році”, – розповів журналіст про історичну цінність споруди


    budivlya_ist.jpg


    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Дзвони відомого закарпатського ливаря Ференца Еґрі досі чути у церквах Угорщини та Австралії (ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору