ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На митному пості «Тиса» виявили контрабандний канал постачання побутової хімії, де керує "досвідчений" митник, раніше вже звільнений за контрабанду (ВІДЕО, ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    113 переглядів
    Хабарник у погонах отримав 270 тисяч гривень (10 тисяч доларів) за прикриття

    Митним постом «Тиса», де виявили контрабандний канал постачання побутової хімії, керує митник, раніше звільнений за аналогічний злочин.



    Імітація чинної влади щодо, начебто, викорінення контрабанди набирає сміховинного вигляду, особливо, коли йдеться про діяльність раніше взятих «на гарячому» працівників кордону, які потім нахабно відновлюються судами на роботі, більше того – призначаються на керівні посади, і всіляко сприяють подальшому розквіту злочинної діяльності на закарпатському відтинку кордону України з Європейським союзом.


    Торік у жовтні на угорському пункті пропуску «прогриміла» кричуща подія, коли антитерористичний спецпідрозділ TEK за підозрою в корупції та сприянні контрабанді затримав майже всю зміну митників і прикордонних поліцейських на пункті пропуску «Загонь-Чоп». Відтак майже 20 особам оголошено вирок і нині вони відбувають покарання у в’язниці. Цілком очевидно, що масштабна протиправна діяльність угорських працівників кордону не була б можливою без аналогічно незаконної діяльності їх українських колег. Але на Закарпатті – повна тиша.


    Втім, днями СБУ відзвітувала, що у пункті пропуску «Тиса» співробітники управлінь внутрішньої безпеки СБУ та Державної прикордонної служби спільно з прокуратурою затримали на хабарі працівника Західного регіонального управління Держприкордонслужби. Як зазначається, хабарник у погонах отримав 270 тисяч гривень (10 тисяч доларів) за організацію «прикриття» контрабандного каналу постачання в Україну побутової хімії. Крім того, під час обшуку в авто та помешканні прикордонника вилучено валюту, наркотики, набої та блокнот із детальними записами про отримані хабарі. Силовики звітують, що наразі тривають невідкладні слідчі дії для встановлення спільників зловмисника, у тому числі і серед правоохоронців.


    Все ніби правильно: оперативно затримали, безкоштовно пропіарилися, а далі... Наразі суд визначив, що вказана особа може вийти з-під варти, внісши заставу у розмірі близько 70 тисяч гривень. Виходячи з корупційної практики наших судів, не важко здогадатися, чим ця справа закінчиться у підсумку.


    Утім, цілком очевидно, що контрабандні схеми на кордоні не працюють в обхід митників. Через найпотужніший у Західному регіоні міжнародний пункт пропуску «Тиса» йшла та й далі йде контрабанда різного ґатунку. А от щодо контрабандного каналу по ввезенню в Україну товарів побутової хімії, то є всі підстави підозрювати, чиїми конкретно стараннями в митних структурах його було налагоджено.


    Нещодавно начальником митного поста «Тиса» Чопської митниці голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров призначив Івана Борсака. Суттєвим у цьому контексті є те, що свого часу ця особа була звільнена з тієї ж митниці саме за контрабандний пропуск через кордон товарів побутової хімії. Уникнути злочинного тавра йому, зрештою, «допоміг» лише Вищий Адміністративний суд. Завдяки його рішенню І.Борсаку вдалося відновитися на митниці і навіть стягнути з держави майже 100 тисяч зарплати за 2 роки вимушеного прогулу (поки судився). Більше того – далі продовжити роботу на митниці, при чому – вже на керівній посаді.


    А все було так. Чотири роки тому на Закарпатті, на українсько-угорському кордоні у пункті пропуску «Лужанка» Чопської митниці стався резонансний випадок, коли працівники митної варти за шлагбаумом поста затримали «Ауді», салон та багажне відділення якої були завантажені майже півтонною прального порошку та упаковками фарби для волосся. Увесь цей контрабандний товар безперешкодно пропустив «зеленим коридором» і, звичайно ж, без належного оподаткування, тодішній старший зміни Іван Борсак.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Достали. Накипело!