ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді провели тренінг для членів ОСББ

    24 квітня 2024 середа
    93 переглядів
    В Ужгороді вчили представників ОСББ

    Вчора у малому залі Ужгородської міської ради провели тренінг для ОСББ та їхніх ініціативних груп «Технічні аспекти підготовки МПП та звітування по траншам за вимогами МРГ-3» в рамках реалізації проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ».

    Про це повідомляє ужгородська міська рада.

    На тренінг були запрошені відібрані в результаті рейтингу члени функціональних груп ОСББ та ініціативних груп, які подавали заявки на участь в Проекті, а саме: ініціативна група мешканців будинку по вул. Баб'яка, 1; ініціативна група мешканців будинку по вул. Грушевського, 47; ОСББ «Ракоці, 16»; ОСББ «Ужфорт» , пр. Свободи, 28; ОСББ «Замкове», вул.Капітульна, 28; ініціативна група по вул. Минайській, 8; ОСББ «Едельвейс-Ужгород», вул. Заньковецької, 15.

    Основною метою тренінгу стало надання керівникам та членам ОСББ, фахівцям міських рад та відповідних відділів знань з питань щодо підготовки мікропроектних пропозицій та звітування за траншами в рамках Проекту МРГ. Проводила тренінг інженер київського офісу Проекту ЄС/ПРООН «МРГ-3» Лариса Батченко.

    Серед розкритих тем були наступні: підхід у відборі пріоритетних проблем будинку ОСББ, обсяг документів і завдань під час підготовки мікропроектної пропозиції та при звітуванні за кошти в рамках Проекту, як готувати проектно-кошторисну документацію, як проходити експертизу проекту і як організовувати конкурсний відбір підрядників. Тренінг також передбачав вироблення практичних вмінь і навичок слухачів.

    До слова, як повідомила муніципальний координатор проекту, головний спеціаліст департаменту міського господарства, голова ужгородського осередку «Спілки власників житла України» Марина Куберка, з початку року в Ужгороді створено 19 ОСББ, усього ж на кінець березня їх у місті 149.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору