ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Україні змінюються правила виходу на пенсію

    19 березня 2024 вівторок
    96 переглядів
    Проект закону регулює визначення заробітку для нарахування пенсій

    Народні депутати України мають намір змінити умови виходу на пенсію.

    У парламенті схвалили прийняття законопроекту №3203 про внесення змін до статті 40 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо порядку визначення доходу для обчислення пенсії.

    Цей проект закону регулює визначення заробітку для нарахування пенсій.

    Головною особливістю законопроекту є можливість жінкам вийти на пенсію у 55 років за наявності стажу 30 років за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами.

    «Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами у період до 1 січня 2016 року або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв», - зазначається у пояснювальній записці до законопроекту.

    Автори документу переконані, що прийняття зазначеного законопроекту призведе до зменшення диспропорцій у розмірах пенсій осіб із приблизно однаковим стажем та заробітком протягом усього періоду їх трудової діяльності.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Власники субсидій, заощаджені кошти під час опалювального сезону, можуть використати їх для оплати наступних періодів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору