ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пікет на Закарпатті - жителі Великої Копані на Виноградівщині перекрили автомобільну дорогу (ВІДЕО)

    20 квітня 2024 субота
    76 переглядів
    Люди вийшли на вулицю і зупинили рух транспорту в напрямку Хуста і Виноградова

    Сьогодні у першій половині дня близько години центр села був перекритий через акцію протесту.

    Люди вийшли на вулицю і зупинили рух транспорту в напрямку Хуста і Виноградова.

    Таким чином група мешканців намагалася привернути увагу місцевої влади до проблем із водопостачанням у цьому населеному пункті.


    Ми вийшли на дорогу, бо вже тиждень у будинках на нашій вулиці немає води , - каже пенсіонерка Ірма Бровді. - А сільська рада на це не твориться і нічого не робить, щоб нам допомогти.


    Всього на вулиці Молодіжній без води залишилися майже 50 будинків. Проблеми з водопостачанням виникли також у школі та дитсадку. Сталося це після того як нещодавно над чирговом (джерелом) несподівано впав величезний дуб, йому, кажуть жителі , було біля триста років. Падаюче дерево пошкодило резервуари з питною водою, їх тут аж п’ять.


    Один із резервуарів одразу ж взявся ремонтувати підприємець Павло Федоранич, а на інші, з яких вода постачається в сільські оселі, люди ніяк не могли отримати дозволу на проведення відновлювальних робіт.


    У Великій Копані є значні природні запаси питної води, її вистачить тут для всіх,- розповів Голосу Карпат голова Виноградівської РДА Михайло Русанюк, який приїхав у село розрульовувати нештатну ситуацію з протестною акцією селян. – Ця акція виникла через те, що сільська влада, на жаль, не виконує свої безпосередні функції у вирішенні важливих соціальних питань громади. Та ми домовилися, що вже сьогодні за кілька годин збереться виконком і видасть необхідні дозволи, щоб люди могли негайно приступити до розчищення і ремонту водяних резервуарів.


    Варто також зазначити, що в селі неоднозначно висловлюються про теперішню акції протесту місцевих жителів. Одні розглядають її як початок передвиборної боротьби за крісло сільського голови, а інші – як спосіб зупинити ймовірні намагання грошовитих ділків прибрати до рук і зробити бізнес на популярній копанській воді.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Під адміністрацію Президента привезли шибеницю! Там гаряче, як у пеклі - сутички з правоохоронцями, палають шини... а Ляшко привів корову! (ВІДЕО, ФОТО)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору