ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Рахівщині відкрили сучасний цех по переробці деревини (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    65 переглядів
    Новий цех випускатиме високоякісні екологічні будівельні матеріали.

    Після масштабної реконструкції вчора, 8 квітня, в в селі Чорна Тиса заробив цех по якісному розпилюванні будь-яких порід деревини.

    Однак, оскільки в районі зростає переважно ялина європейська, для виробництва буде використовуватися масив даної породи дерева. З роботою чудо-машин познайомилися фахівці лісових господарств з усього району.

    Честь перерізати червону стрічку надали заступнику начальника Закарпатського ОУЛМГ Ігореві Коцуру, директору ДП «Ясінянське ЛМГ» Василю Телечуку та сільському голові села Чорна Тиса Іванові Павлючоку.

    Підприємство буде випускати високоякісні екологічні будівельні матеріали (термооброблені і насичені дошки і стругані пиломатеріали) з терміном служби від 50 до 100 років.

    «Такого, єдиного в своєму роді обладнання, немає поки ні у кого в районі, - зазначив заступник начальника обласного управління лісами Ігор Коцур. - У цеху встановлено сім виробничих стрічок. Він забезпечує автоматичний якісний процес розпилу дошки. Працює в двох режимах. З його появою вдалося збільшити не тільки продуктивність, але і значно покращити якість матеріалу з мінімальною кількістю фізичних витрат і відходів».

    - Нове високотехнологічне підприємство має велике значення не тільки для району, а й для області, - зазначив директор ДП «Ясінянське ЛМГ» Василь Телечук. - По суті, створено замкнутий цикл безвідходного екологічно чистого виробництва, це новий крок в розвитку економіки, отже, і всього Ясінянського лісгоспу. Додаткові робочі місця - це реальний внесок в покращення життя людей в цьому селі. І розвиток Ясіня буде багато в чому пов'язано з розвитком даного виробництва. У цеху працюватиме 20 робочих, зарплата яких сягатиме понад 4000 тисяч гривень на місяць.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору