ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

НАБУ перевіряє голову Нацбанку і мера Одеси - Артем Ситник

    25 квітня 2024 четвер
    63 переглядів
    Українські відголоски "Панамського скандалу"

    НАБУ перевіряє інформацію про махінації з облігаціями внутрішньої державної позики та виведенням з банківської системи мільярдів гривень главою НБУ і подвійне громадянство Труханова.

    Національне антикорупційне бюро перевіряє інформацію щодо можливих фінансових махінацій голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої і офшорних компаній міського голови Одеси Геннадія Труханова. Про це в ефірі на телеканалі ZIK розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.
    За його словами, Антикорупційне бюро перевіряє інформацію про махінації з облігаціями внутрішньої державної позики та виведенням з банківської системи мільярдів гривень Главою Нацбанку України Валерією Гонтаревою. Крім того зацікавилися і її можливими зв'язками з російськими банками.
    "Зараз в аналітичному підрозділі Антикорупційного бюро проводиться робота по цим фактам. За результатами перевірки буде створений матеріал, який передадуть детективів для прийняття подальшого рішення. Можна сказати, що зараз ми збираємо інформацію. Однак у справах, пов'язаних з виведенням корупційних активів фігурують офшорні компанії. На жаль, це об'єктивна перешкода, яка не дає можливості закінчити розслідування у швидкий термін, оскільки це пов'язано з міжнародними правовими дорученнями", – розповів Ситник.
    Крім Гонтарєвої, антикорупційне бюро зацікавилося і мером Одеси Геннадієм Трухановим. Він, нібито, має російський паспорт і два десятки офшорних компаній.
    "Мер Одеси – суб'єкт, підслідний антикорупційного бюро. Нас зацікавила ця інформація. В його декларації зовсім не ті цифри, які мають офшорні компанії. Тому ми це теж будемо перевіряти", – запевнив Ситник.
    Нагадаємо, 3 квітня міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) опублікував масштабне розслідування тіньових схемах десятків лідерів і сотень політиків світового масштабу. Журналісти отримали від невідомого 2,6 терабайта документів панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca.
    Раніше десятки ЗМІ по всьому світу одночасно опублікували матеріали про власників великих офшорів, грунтуючись на даних "Панамського архіву" - підбірці документів про офшорних схемах маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору