ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Неймовірна краса! Ужгород вибухнув рожевим квітом (ВІДЕО)

    23 квітня 2024 вівторок
    393 переглядів
    Ужгород — єдине місто України, де цвіте майже 2 тисячі дерев японської вишні

    Ужгород вибухнув рожевим квітом. Тут пік цвітіння сакури, магнолії та інших декоративних екзотичних дерев. Саме Ужгород — єдине місто України, де цвіте майже 2 тисячі дерев японської вишні. Її сюди завезли ще чехословаки на початку 20 століття.



    Біологи пояснюють: сакуру розмножують щепленням до черешні, а через теплий клімат Закарпаття, дерева тут прижилися легко. В Ужгороді японська вишня часом квітне рясніше ніж на батьківщині.



    Інна БЕСЕГАНИЧ



    кандидат біологічних наук


    В Японії вони більш тендітні деревця, в Ужгороді ростуть більш великими, потужними з більшою кількістю квітів, які всипають всі гілки. Кажуть, з кожним роком сакура зацвітає все раніше, але я думаю, що це залежить від конкретних погодніх умов.


    Ніжно-рожевими алеями щороку приїжджають милуватись тисячі туристів. Ця краса – недовготривала. Цвіте сакура до 10 днів. Цього року через різке потепління японська вишня заквітла на 2 тижні раніше і дала неофіційний старт весняно-літньому туристичному сезону на Закарпатті.


    Олена


    туристка зі Львова


    Сьогодні спеціально на сакури. Збиралися вже кілька років. Якось так в нас компанія підібралась, щоб власне приїхати на сакури подивитися. Аромат дуже класний, тонкий такий, прямо розливається – не стільки краса, скільки аромат. Але фотографії теж робимо, звісно ж, куди ж без них.



    Аліна



    туристка зі Львова


    Я особисто думала, що це будуть просто дерева, будинки, буде похмурно, будуть спасти ситуацію дерева, але коли я приїхада я така ходила – ой клас. Насправді дуже гарно.


    Юлія


    туристка зі Львова


    І дуже багато їх, думали буде менше – буквально 2-3 дерева. Десь так.тут дуже гарні магнолії. Вони настільки великі. Таких ще ніде не бачили.


    Валерій


    ужгородець


    Так красиво під ними бути, так затишно, прекрасно, розслабитись


    Ті ж туристи, які не встигли помилуватися піком цвітіння сакури, ще кілька днів зможуть спостерігати за рожевим килимом із опалих пелюсток.



    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ В Україні археологи знайшли місто під землею, якому майже тисяча років

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору