ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як вдалося забезпечити виживання закарпатців з трансплантованими органами?

    28 березня 2024 четвер
    85 переглядів
    Депутати виділили більше 2 мільйонів для краян із трансплантованими органами

    Все - через безперебійну імуносупресивну терапію.

    Профілактика відторгнення органних трансплантатів хворим закарпатцям була рівноцінною. Про це стверджує департамент охорони здоров’я обласної державної адміністрації, вносячи на розгляд депутатів Закарпатської облради проект рішення про виконання Програми медикаментозного забезпечення хворих із пересадженими органами за 2015 рік.
    Як відомо, рішенням сесії обласної ради (№1239 від 08 квітня 2015р.) затверджена «Програма медикаментозного забезпечення хворих із пересадженими органами на 2015 рік». Загальна вартість програми за планом на період дії програми складає 2 млн 302 тис. грн., з них кошти обласного бюджету на 2015 рік 1 млн 151 тис. грн. на придбання медикаментів.
    За 2015 рік за рахунок видатків Програми придбано препарати для хворих із пересадженими органами на загальну суму 1 144,7 тис. грн., а саме: імуносупресивні препарати такролімусу, циклоспорину, мофетилової кислоти та мікофенолату мофетилу.
    Це дозволило, у межах закуплених кількостей, частково забезпечити адекватну профілактику відторгнення органних трансплантатів хворим – мешканцям Закарпатської області, які живуть із пересадженими органами: 16 хворим – реципієнтам ниркового трансплантату (1 дитина); 10 хворим – реципієнтам печінкових трансплантатів (2 дітей); 1 хворому з трансплантованим серцем.
    Завдяки адекватній профілактиці відторгнення через безперебійну імуносупресивну терапію, виживання хворих, що живуть з трансплантованими органами (як і виживання самих органних трансплантатів) в області за 2015 рік склало 100%.
    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору