ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Як у Мукачеві реформують медичну галузь?

    19 березня 2024 вівторок
    72 переглядів
    Мукачівська міська рада повідомляє...

    Про це розповіли вчора на прес-конференції керівники медичних установ міста над Латорицею.

    У вівторок відбулася прес-конференція за участі начальника відділу охорони здоров'я - Любові Мандзич, її заступника - Ольги Гудачок, головного лікаря Мукачівської ЦРЛ - Ярослава Луп'яка та головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги - Євгена Мешка. Основне питання, яке обговорювалося на зустрічі з журналістами - це реформування галузі медицини в Мукачеві.
    Відтак, Любов Мандзич розповіла, що у грудні 2015 року відділом охорони здоров'я після детального аналізу діяльності служб, підрозділів Мукачівської ЦРЛ та вузлової лікарні ст.Мукачево було розроблено план заходів щодо реформування галузі охорони здоров'я.
    “Питання реорганізації Мукачівської ЦРЛ у міську лікарню не отримало підтримки, то її статус залишився незмінним. Першочергово було скорочено на 50% апарат управління ЦРЛ. Реорганізація вузлової лікарні м.Мукачево проводиться шляхом її злиття з Мукачівською ЦРЛ,”- зазначила посадовець.
    З 1 квітня цього року розпочав свою діяльність міський ЦПМСД. “Не пройшло і декілька днів діяльності новоствореної медичної установи, як ми почули багато критики щодо його діяльності, яку ми сприймаємо, як критику заради критики, бо в складі ЦПМСД працюють всі педіатри та терапевти, які працювали на лікарських дільницях до цього часу і продовжують працювати там надалі. Змінилося тільки місце прийому декількох дільничних педіатрів і не більше”, - зазначила начальник відділу охорони здоров'я.
    За словами Любові Мандзич, найболючішим питанням є вивільнення медичних працівників - орієнтовно близько 100 чоловік. “При звільненні пенсіонерів буде можливість повністю забезпечити роботою молодих спеціалістів. Взагалі ми переходимо до практики працевлаштування з повним навантаженням і відходимо від практики роботи на 0,25 і 0,5 посад, бо нікому не потрібен спеціаліст, що працює один раз на тиждень,”- заявила Любов Мандзич.
    Також вона наголосила, що взагалі нема проблем з працевлаштуванням середнього та молодшого медичного персоналу, а при проведенні реорганізаційних заходів вивільненим працівникам пропонується робота в інших підрозділах відповідно до кваліфікації і за їх згодою.
    Під час прес-конференції головний лікар Мукачівської ЦРЛ Ярослав Луп’як наголосив на тому, що всі пацієнти, які перебувають на стаціонарному лікуванні отримують ліки безкоштовно.
    «Нами проведено детальний аналіз для того, щоби покращити надання медичної допомоги мешканцям міста. Рішенням міської влади передбачено кошти на 100% забезпечення медикаментами пацієнтів. Колектив схвалює такі новації, адже ми не змушуємо пацієнта бігати аптеками міста, він отримує ліки безкоштовно. Також ми контролюємо як використовуються ліки», - зазначив головний лікар.
    Ярослав Луп’як розповів, що в лікарні переглянули й систему харчування, запрацював у новому форматі харчоблок. «Те, що якість їжі покращилася відчувають пацієнти. На цьому ми не зупиняємося. Лікарню очікують ремонти та придбання обладнання», - резюмував керівник закладу.
    В ході зустрічі з журналістами головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Євген Мешко заявив, що терапевтична служба у Мукачеві є однією з кращих в області. "Наразі, до складу Центру первинної медико-санітарної допомоги входять 10 амбулаторій, 3 з яких - на базі поліклінічного відділення, а ще 7 на території міста. Для центру відкрито 57 ставок сімейних лікарів. Центр створений шляхом злиття первинної ланки Мукачівської ЦРЛ та обласної дитлікарні. Дорослих лікують сімейні лікарі, а діток - педіатри", - констатував Євген Мешко.
    Також стало відомо, що У Мукачеві планують відкрити ще дві "Соціальні аптеки". Перша "Соціальна аптека" запрацювала у поліклінічному відділення Мукачівської ЦРЛ по вулиці Грушевського. За словами Любов Мандзич, нижчі ціни та якість обслуговування стали причиною свого роду популярності першої соцаптеки в місті, тому, планується відкрити ще дві "Соціальні аптеки".
    "Попередньо, одну "Соціальну аптеку" відкриємо у центрі міста, а іншу - на базі центрального відділення Мукачівської ЦРЛ", - підсумувала Любов Мандзич.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору