ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перша в Україні школа ендокринолога відкривається в Ужгороді

    28 березня 2024 четвер
    44 переглядів
    Прес-центр УОЗ Закарпаття повідомляє!

    У четвер, 14 квітня, у прес-центрі Закарпатської ОДА відбудеться брифінг з нагоди відкриття першої в Україні школи ендокринолога.

    Учасники брифінгу: Микола Дмитрович ТРОНЬКО - науковий керівник – академік, Директор ДУ “Інститут ендокринології та обміну речовин НАМН України”, Ольга Томівна ОЛЕКСИК – обласний позаштатний ендокринолог департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА
    Початок о 11.45.
    Державна установа “Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка АМН України” започатковує річний регіональний науково-освітній Проект. З метою залучення обласних та міських фахівців до поглибленого вивчення актуальних питань практичної ендокринології та обміну досвідом між провідними ендокринологами України. Ендокринологічна служба Закарпатської області навесні відзначає 70-річчя.
    ДУ “Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України” проводитиме урочисте відкриття Школи 14.04.16 о 14.00 у конференц-залі готелю «DRUZHBA», за адресою: м. Ужгород, вул. Висока, 12.
    Довідково.
    Микола Тронько вніс значний вклад у вивчення впливу радіаційного фактора на канцерогенез у щитовидній залозі. Питання з Чорнобильської наукової тематики стало пріоритетним напрямом у науковій і практичній діяльності Тронька М. Д. Отримані дані лягли в основу створення Республіканського реєстру дітей, постраждалих після аварії на ЧАЕС. Більш ніж 5000 хворих дітей на рак щитовидної залози пройшли лікування в клінічних відділеннях інституту. Під керівництвом та за безпосередньої його участі отримані нові дані відносно зростання захворюваності на рак щитовидної залози у дітей та підлітків України після аварії на ЧАЕС, доведена залежність зростання захворюваності на рак щитовидної залози від дози опромінення її, проведені молекулярно-біологічні дослідження злоякісних пухлин щодо участі різних онкогенів в тиреоїдному канцерогенезі в залежності від віку пацієнтів і часу, що минув після аварії.
    Протягом багатьох років провідним напрямком наукової діяльності Тронька М. Д. є проблема цукрового діабету. Під керівництвом Тронька М. Д. вперше в Україні створені бази даних державного реєстру дорослих та дітей хворих на цукровий діабет, що дає можливість здійснювати динамічний контроль за кожним випадком захворювання, вирішувати важливі наукові завдання і практичні питання лікувально-діагностичного процесу. Під безпосереднім керівництвом Тронька М. Д. було проведено клінічне випробування та впровадження в практику вітчизняних інсулінів, ізодибуту, L-тироксину.
    Під керівництвом Тронька М. Д. розроблено Державну програму профілактики йододефіцитних захворювань та проведено обстеження населення на йододефіцит по всій території України. Запропоновані шляхи подолання йодного дефіциту в України, одним з яких є підготовлений проект закону «Про попередження станів і захворювань, спричинених йодною недостатністю», який передбачає постійний моніторинг йодної забезпеченості та захворюваності населення і впровадження масової йодної профілактики шляхом вживання йодованої солі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору