ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лісівники Закарпаття підбивають підсумки щорічної всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках»

    28 березня 2024 четвер
    37 переглядів
    Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Закарпатті.

    Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Закарпатті стартувала 21 березня та триває до дотепер.

    Її мета – залучити шкільну молодь до створення та відновлення лісових насаджень, щоб виховати бережливе ставлення до лісу. Також лісівники прагнуть надати широкого громадського резонансу проблемі збереження лісових насаджень та формуванню позитивного іміджу роботи працівників лісу. Тому до участі в акції було запрошено керівників органів місцевого самоврядування, депутатів, представників громадських організацій, ветеранів лісового господарства та представників медіа-простору.
    У кожному з лісових підприємств управління громадськість активно долучилася до посадки лісу. Садили дерева сіянцями, вирощеними в розсадниках самих підприємств. Головною лісовідновлюючою породою стала сосна звичайна. Також висаджували модрину, бук, ялину європейську або смереку, ялицю білу, клен-явір, дуб скельний, дуб та піхту.
    Начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга зазначив, що всі лісгоспи під час проведення акції спрацювали дуже дружно. Вони активно залучали школярів, громадськість, політиків до проведення посадкової кампанії. «Якщо дитина посадить хоча б одне дерево в своєму житті, то вона все життя буде пам'ятати про цей захід – як вона тримала у своїй руці сіянець, з якого виросте крислатий дуб-велетень чи струнка сосна, – говорить Валерій Мурга. – Ця акція надає дитині можливість посадити своє дерево».
    «Також надзвичайно важливо те, що до акції долучаються представники громадськості та влади. Таким чином ми прагнемо захистити наші ліси від «чорних лісорубів». Посаджені учасниками акції дерева стали живим посланням майбутнім поколінням закарпатців. Від усього колективу лісового господарства області висловлює величезну подяку всім, хто підтримав цю ініціативу і взяв участь в акції, вніс свій посильний внесок у святу і благородну справу - збереження і примноження лісових багатств краю. Взагалі радує те, що з кожним роком акція набирає все більшого масштабу й вже стала своєрідною традицією серед закарпатців», – говорить начальник лісового та мисливського господарства Закарпаття Валерій Мурга.
    В рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» було проведено озеленення шкільних подвір’їв, оновлено ліси, які постраждали від вітровалів, посухи та шкідників.
    В цілому акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» викликала широкий позитивний резонанс в суспільстві, лісівники ще раз нагадали жителям нашої республіки про те, що ліс - цієї дійсно національне багатство Срібної землі, і ми його повинні зберегти для майбутніх поколінь.
    Також повідомляємо, що цього року у відповідності до листа Державного агентства лісових ресурсів України від 06.04.2016 року № 06-31/2020-16 «Щодо проведення щорічної всеукраїнської акції За чисте довкілля та Дня благоустрою у 2016 році», буде здійснено заходи з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, побутових та інших відходів, прибирання території підприємств, установ та організацій, прибирання та приведення у належний санітарний стан парків, скверів, дитячих та спортивних майданчиків, братських могил, меморіальних комплексів, а також очищення від сміття берегів водойм.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору