ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Страж кордону отримував "відступні" через банкомат! (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    63 переглядів
    Чопський прикордонник отримував хабарі через банківську картку

    Прокуратурою Закарпатської області, спільно з співробітниками спецпідрозділу Управління СБУ в області, затримано одного з інспекторів відділу прикордонної служби «Тиса», який підозрюється у одержанні неправомірної вигоди сумою 8 тис. грн.

    Прикордонника затримано в порядку ст. 208 КПК України, наразі прокуратурою готується оголошення йому про підозру у скоєні вказаного злочину, а також клопотання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.
    3.jpg
    Попередньо встановлено, що прикордонник, аби не бути схопленим «на гарячому», вирішив не брати гроші безпосередньо з рук в руки, а застосував завуальовану схему одержання неправомірної вигоди.
    Так, винахідливий військовослужбовець налагодив незаконні побори з місцевих мешканців шляхом перерахунку ними заздалегідь оговорених сум, за безперешкодний пропуск контрабандних цигарок через державний кордон України, на банківську картку своєї родички.
    3-2.jpg
    Такса, за кожен такий перетин держкордону з сигаретами, становила близько 2 тисяч гривень. Прикордонник «погорів» на одній з таких оборудок, коли отримав від закарпатця на картку, відкриту на і”мя родички, 8 тисяч гривень неправомірної вигоди за свої «послуги». Його затримали правоохоронці після безперешкодного пропуску чергової партії тютюнових виробів, за які вже поступила оплата на банківську картку.
    Розпочато досудове розслідування за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України, тривають першочергові слідчі дії.
    За санкцією статті передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.
    Вказаного інспектора відділу прикордонної служби «Тиса» було нещодавно призначено на цю посаду в рамках ротації, проведеної на цьому митному посту після гучних затримань угорських прикордонників минулого року.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору