ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рак тепер будуть не лікувати, а профілактувати - запевняє головний онколог МОЗ (ВІДЕО)

    25 квітня 2024 четвер
    47 переглядів
    В Ужгороді пройшла наукова "онкологічна" конференція

    Проблемам лікування та діагностики найпоширенішої онкопатології у жінок було присвячено засідання профільної асоціації онкологів Закарпатської області за участі провідних онкологів України.



    Фахівці спільно з лікарями-гінекологами розглядали складні клінічні випадки, обговорювали новітні методики лікування раку молочної залози та яєчників. Найкращі фахівці України та авторитетні науковці читали лекції закарпатським медикам.


    Головний онкохірург МОЗ України Іван СМОЛАНКА відзначив що вже десятиліття рак молочної залози займає перше місце серед онкопатологій у жінок не тільки в Україні, а в усьому світі.


    Щорічний приріст кількості захворювань - близько трьох процентів. У Європі щороку виявляють 180 тисяч нових випадків раку молочної залози - у США - 130 тисяч.



    В України цей показник сягає 17 тисяч. Щороку від цієї патології помирає понад 8 тисяч жінок. На відміну від розвинених країн наші жінки частіше звертаються до лікаря, коли хвороба занедбана. Таких пізніх звернень близько 30%.


    Медики вкотре наголосили на важливості профілактичних оглядів, що дозволяє виявити хворобу на самому початку. Відтак, і успішно її виліковувати. За словами головного онколога МОЗ України Олексія КОВАЛЬОВА, в новій державній програмі «Онкологія» на наступний 2017 рік чимала увага приділятиметься саме профілактиці захворювань.


    Як зауважив головний лікар Закарпатського обласного клінічного онкологічного диспансеру Андрій РУСИН такі конференції є надзвичайно корисними для регіональних фахівців, адже дозволяють навчити медиків сучасним підходам у діагностиці та лікуванні хвороби.


    Більш докладно дивіться ВІДЕО:

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору