ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Закарпатський" плювок в обличчя всім патріотам, які захищають Україну на Донбасі!

    28 березня 2024 четвер
    69 переглядів
    Закарпатська ОДА повідомляє...

    Рішення Івановецької сільради про зміну назв вулиць, перейменованих на честь загиблих на Донбасі героїв, – це плювок в обличчя всім патрі.отам, які захищають Україну на Донбасі...

    24 березня Геннадій Москаль підписав розпорядження «Про перейменування вулиць у населених пунктах Закарпатської області» в рамках закону про декомунізацію. У с. Клячаново (яке належить до Івановецької сільської ради) Мукачівського району вулиця Жовтнева отримала назву Альберта Падюкова, а вулиця Ворошилова – Василя Лавкая. Обидва чоловіки загинули на Донбасі, захищаючи суверенітет і територіальну цілісність України. Через два тижня, 8 квітня, Івановецька сільська рада приймає рішення перейменувати ряд вулиць у тому числі Жовтневу та Ворошилова в с.Клячаново, присвоївши їм назви Виноградна та Нивлянська відповідно.
    – Протягом шести місяців, починаючи з липня минулого року, ми неодноразово нагадували органам місцевого самоврядування, у тому числі Івановецькій сільраді, про необхідність виконання закону про декомунізацію, – заявляє Г.Москаль. – Просили їх і усно, і письмово – перейменуйте топоніми до 22 лютого, поки у вас є на це повноваження. Не перейменували. І тільки тепер, після мого розпорядження, депутати зібралися для того, щоб змінити назви вулиць, перейменованих на честь загиблих героїв. Альберт Падюков та Василь Лавкай народилися в Клячанові. Коли почалася війна на Донбасі, обидва добровольцями поїхали захищати Україну. В.Лавкай служив у Добровольчому українському корпусі, А.Падюков – у батальйоні «Айдар». Обидва загинули в серпні 2014р. в Донецькій області й поховані на цвинтарі свого рідного села Клячаново. Під час мобілізацій Закарпаття завжди займає останні місця за кількістю бажаючих захистити свою країну, воювати в нас немає кому. Ті люди, що не втекли за кордон, а взяли в руки зброю й віддали життя за Україну, заслуговують на увіковічення в назвах топонімів. Тому рішення Івановецької сільради – це плювок в обличчя всім патріотам, котрі не побоялися піти на Донбас. Нагадую Івановецькій сільраді, що термін повноважень місцевих органів самоврядування щодо перейменування вулиць у рамках закону про декомунізацію закінчився 22 лютого. Розпорядження голови ОДА чинні на всій території Закарпаття й можуть бути скасовані тільки Президентом України або оскаржені в Окружному адміністративному суді. Рішення Івановецької сільради про зміну назв вулиць буде оскаржене в судовому порядку, а моральну оцінку сільським депутатам хай дадуть прості громадяни.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости