ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Профактиву АПК Закарпаття – про з’їзд профспілок України (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    74 переглядів
    Закарпатська облпрофрада повідомляє...

    Та завдання на перспективу.

    У Закарпатській обласній профспілковій організації працівників АПК, яку очолює делегат VII з’їзду Федерації профспілок України Ганна Кулик, проходить активне обговорення матеріалів найвищого профспілкового форуму. Зокрема, на черговому виїзному засіданні обласної ради, яке відбулося на спортивній базі «Закарпаття» в місті Берегово, всебічно розглянуто підсумки з’їзду та завдання профспілки галузі щодо соціально-економічного захисту працюючих.
    Виступаючи перед профактивом, Ганна Кулик наголосила, що через колективно-договірне регулювання соціально-трудових відносин галузева профспілка домоглася зростання заробітної плати, дотримання норм і гарантій Генеральної галузевої та Територіальної угод, забезпечення профілактики травматизму та професійної захворюваності на виробництві, посилення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства, підвищення ефективності навчання профактиву тощо. Працюючи у тісному контакті з Департаментом агропромислового розвитку Закарпатської ОДА, керівниками підприємств на місцях вдалося домогтися стовідсоткового охоплення колективними договорами працівників галузі, отримання членами профспілки додаткових соціальних пільг і гарантій, поліпшення умов праці та виробничого середовища, інших позитивних зрушень.
    Однак, як в інформації профспілкового лідера галузі, так і у виступах членів обласної ради профспілки, запрошених йшлося про проблеми, невирішені питання. Турбує те, що рівень оплати праці на підприємствах агропромислового комплексу є одним з найнижчих серед галузей економіки. Є проблеми зі своєчасною виплатою зарплати. Через відсутність належного фінансування не завжди проводиться індексація заробітної плати. У зв’язку з економією бюджетних коштів на більшості державних підприємств кардинально змінюється структура, що призводить до вивільнення працівників, а відтак – і втрати членів профспілки.
    Не в повній мірі виконуються нормативи з охорони праці. Переглядом реальних справ на місцях з цих питань став Тиждень охорони праці, про що вів мову голова обласної профспілкової організації Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Гаврило Смочков. Особливої гостроти останнім часом набула ситуація в трудових і учнівських колективах закладів професійно-технічної освіти, які держава кинула фактично напризволяще. З перших днів конфлікту, й передусім в місті Мукачево, профспілка АПК стала на захист своїх членів профспілки. Про це вів мову голова Мукачівської районної ради профспілки працівників АПК Михайло Гардей. На порядку денному – і молодіжні проблеми, на яких зупинилася заступник голови Закарпатської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України Алла Чернобук, яку було делеговано до складу молодіжної ради Закарпатської обласної ради профспілок від галузі.
    Про співпрацю галузевої профспілки з обласним відділенням Національної служби посередництва і примирення в Закарпатській області вели мову начальник відділення Іван Палко та його заступник Василь Пазяк. Питання співпраці профспілок з органами влади порушив у своєму виступі заступник голови Закарпатської облпрофради Василь Захарець. Він також наголосив на вшануванні ліквідаторів-чорнобильців під час 30-річчя Чорнобильської катастрофи.
    Учасники засідання також ознайомилися з роботою спортивної бази «Закарпаття», про що їм розповів голова Закарпатської обласної організації ВФСТ «Колос» АПК України Микола Тимчак.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради, фото автора

    На ФОТО:
    - виступає делегат VII з’їзду Федерації профспілок України Ганна Кулик;
    - учасники зібрання;
    - про співпрацю профспілки АПК з обласним відділенням Національної служби посередництва і примирення в Закарпатській області веде мову Василь Пазяк (крайній праворуч);
    - голова обласної профспілкової організації працівників АПК Ганна Кулик (в центрі) обговорює з профактивістами завдання галузевої профспілки.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору