ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Москаль своїм розпорядженням обмежив розмір експортованих через Закарпаття дров до одного метра

    29 березня 2024 п'ятниця
    69 переглядів
    Закарпатський губернатор розпорядився щодо паливної деревини

    Розмір паливної деревини, яку експортують з України в тому числі через Закарпатську область, не обмежений Митним кодексом України чи іншими нормативно-правовими актами.

    Тому під виглядом дров на цілком законних підставах за кордон можна вивозити й ділову деревину. Подібні факти відомі не тільки на Закарпатті, але і в сусідніх областях, вони викликають обурення і протестні акції громадськості.
    Щоб унеможливити випадки експорту ділової деревини під виглядом дров, голова Закарпатської ОДА підписав розпорядження, згідно з яким Закарпатська митниця при оформленні на експорт паливної деревини керуватиметься вимогами державних стандартів ДСТУ-3243-88 та ДСТУ 3071-95, а саме: розміри дров обмежені довжиною 1 метр із максимальним відхиленням до 10 см. Дрова товщиною від 16 до 26 см мають бути розколоті на дві частини, а товщиною від 28 до 40 см – на чотири частини. У випадку, якщо експортована продукція викликає сумніви щодо відповідності ДСТУ-3243-88, митниці слід отримати експертний висновок Закарпатської торгово-промислової палати.
    Водночас Геннадій Москаль готує звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням внести відповідні зміни й доповнення до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости