ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський Чорний Потік 90 років тому і сьогодні (ФОТО)

    16 квітня 2024 вівторок
    75 переглядів
    УЖГОРОД - ОКНО В ЕВРОПУ - UA-REPORTER.COM

    Мандрівник та природолюб Траян Мустяце виставив у соцмережі цікаві фотографії потічка Чорний потік (звур), що знаходиться в Усть-Чорній. Для порівняння: фото 90 - річної давності та зроблене на тому самому місці Траяном Мустяце.

    До речі, Усть-Чорною поселення назвали чехи, бо в селі устя Чорного потоку впадає в Тересву.
    На початок Другої світової війни кілька тисяч німців становили 90% населення Німецької Мокрої та Усть—Чорної і близько 40% – Руської Мокрої.

    Ще й сьогодні поодинокого німця можна віднайти у будь—якому з десятка сіл Тересвянської долини. Вихідці з Усть—Чорної проживають компактно в Західній Німеччині в містах Гослар, Гальдорф та Швайнфурт, там створені їхні товариства, існує навіть музей Кенігсфельда.
    Ще у міжвоєнний час в селищі почався розвиток рекреаційного напряму.

    Усть—Чорна зручна своїм розташуванням для пішохідного туризму – звідси є зручні виходи на полонину Красну, Свидовець, Вододільні Ґорґани. В радіусі 25 км вершини: Унгаряска (1707 м), Темпа (1634 м), Гропа (1494 м), Братковська (1788 м) і Чорна Клева (1719 м). Неподалік – залишки оборонної “лінії Арпада”.
    925-1.jpg
    В селі працює гірськолижний бугельний витяг, є туристична база "БОРКУТ" , декілька готелів, садиб зеленого туризму та інша інраструктура, потрібна для повноцінного відпочинку.

    У селищі одна навпроти одної стоять дві гори: гора Кохання та гора Розлуки. Існує легенда, що коли хлопець з дівчиною йшли на першу гору, вони неодмінно закохувались. А коли йшли на іншу, то різні життєві обставини з часом розлучали їх.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору