ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юні закарпатські лісівники повернулися з Всеукраїнського зльоту (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    64 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    У період з 11 по 13 травня в м. Черкаси проводився 10-й Всеукраїнський зліт учнівських лісництв та позашкільних навчальних закладів.

    У ньому взяли участь юні лісівники з 23 областей України. Під час урочистого відкриття учасників зльоту привітала заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшевич та начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко.

    Хлопцям та дівчатам потрібно було показати свої знання, навички та досягнення в оригінальних конкурсах, за підсумками яких журі обрало найбільш підготовлених шкільних лісничих. Окрім офіційної програми була й культурна: поїздки та екскурсії визначними та історичними місцями Черкащини – екскурсії по м. Черкаси та в м. Чигирин де відвідали резиденцію Богдана Хмельницького, екскурсії до «Холодного яру» та до 110-ти літнього дуба Максима Залізняка. Також всі учасники ознайомилися з лісогосподарською діяльністю місцевих лісогосподарських підприємств.

    Закарпатську область гідно представили вихованці Кам’яницького шкільного лісництва. До його складу ввійшли учні – Кароліна Кичка, Владислав Іськович, Юлія Особливець, представник від Кам’яницької школи – Володимир Бурлаков, та представник від базового лісогосподарського підприємства ДП «Ужгородське ЛГ» Віталій Ковальчук.
    Директор Ужгородського лісгоспу Василь Кий зазначив: «Такі зльоти стали традиційними для закарпатських дітей. Наш регіон продовжує розвивати екологічний дитячий рух шкільних лісництв, і відрадно що є ті на кого можна покластися в лісівничій справі. Ми пишаємося нашими вихованцями, які неодноразово представляли Закарпаття на Всеукраїнському рівні».
    «Лісова галузь сьогодні – це одна з найцікавіших і перспективних яка може запропонувати гідну оплату праці і цікаву роботу, – розповідає учасник змагань Владислав Іськович. – Але на мій погляд, найголовніше, це те що наші викладачі формують у нас любов до природи та залучають до хорошої справи».
    Визначити переможців було складно, адже кожна команда викладалася на повну силу на всіх етапах. Переможцями стали учні з Житомирської області.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору