ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті триває процес передачі лісів (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    67 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    Відбулася нарада з питання ліквідації філії «Тячівське ЛАГ» ЗОУЛАГ та передачі лісового фонду по новоствореному державному підприємству «Тячівське ЛГ».

    Головні питання, які обговорили учасники наради - передача лісових ділянок для ведення лісового господарства, охорони лісів, використання та відтворення лісових ресурсів, а також подальше працевлаштування працівників та організація роботи новоствореного лісогосподарського підприємства.

    На засіданні були присутні начальник Закарпатського ОУЛМГ Валерій Мурга, директор філії «Тячів ЛАГ» Наталія Катреняк, голова ліквідаційної комісії Марія Плиска-Галатиба та працівники ЗОУЛМГ.

    На виконання наказу Державного агентства лісових ресурсів України №412 від 25 вересня 2014 року розпочато процедуру ліквідації державного підприємства «Закарпатське обласне управління лісогосподарських агропромислових господарств», розпорядження голови Закарпатської обласної адміністрації Геннадія Москаля від 23 травня 2016 року №253 «Про передавання лісових ділянок для ведення лісового господарства, охорони лісів, використання та відтворення лісових ресурсів», у відповідності до ст. 67-78 Лісового кодексу України та наказу від 27 квітня №207 «Про утворення ДП «Тячівське ЛГ» та ДП ЗОУЛМГ №01-11/31 від 18 травня, сьогодні, відбувся прийом-передача лісового фонду в розмірі 25 тисяч га, яка розділена на п'ять лісництв.
    1202-.jpg
    Новостворене ДП входимите в структуру ЗОУЛМГ як окрема юридична особа. Основними лісоутворюючими породами є твердолистяні породи – бук (72%) і шпилькові породи (28%). Експлуатаційні ліси в держлісфонді становлять 75%, решта – ліси рекреаційно-оздоровчого призначення, науково та історико-культурного призначення і захисні ліси. Починаючи з 2015 року філія «Тячівське ЛАГ» не проводить рубки головного користування.

    У структурі реалізованої продукції за 2015 рік основну питому вагу складають дрова паливні – 60,3%, техсировина – 20%, лісоматеріали круглі – 19,7%.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору