ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Де відпочиватимуть влітку наші закарпатці?

    16 квітня 2024 вівторок
    70 переглядів
    Попереду - драйвове літо!

    Час довгоочікуваних відпусток вже не за горами, адже за тиждень – літо. Не за горами, не за Карпатами відпочиватимуть краяни цього року, а біля теплого моря переважно за кордоном.

    Варто заздалегідь продумати всі можливі та, звісно, недорогі варіанти поїздок. Економічна криза, загострена ситуація в державі, шалені ціни на путівки – здавалося, все сприяє тихому та економному відпочинку десь поблизу. «Закарпатський кореспондент» поспілкувався з працівниками ужгородських турагенств про тенденції відпочинкового вибору жителів краю та дізнався, чи справді почастішали відмови від «все включено».

    У туристичній фірмі «Marco Polo tour» повідомили: «Ми б не сказали, що закарпатці стали менше їздити на закордонний відпочинок. Помітні тенденції до раннього бронювання, адже за такої умови навіть дорогі готелі дають близько 30% знижки. Серед турів-фаворитів переважає Туреччина. Там є цікаві пропозиції для всіх. Літаком зі Львова всі охочі можуть швидко та зручно прибути на відпочинок. Крім того, закарпатці активно надають перевагу Єгипту. Тому поки що не помітно, що через кризу замовлення поменшали. Але ті, хто хочуть і відпочити, і зекономити, обирають Болгарію, де 7 ночей на морі обійдуться клієнту близько 100 євро».

    Агенство «Турфест» найдорожчими курортами визнає Домінікану, Мальдіви та Арабські Емірати. Там тижневий відпочинок однієї особи коштуватиме плюс-мінус 500 «зелених». Якщо проаналізувати напрямки відпочинку закарпатців, то у цій турфірмі 40% обирають Туреччину, 30% – Єгипет, решта ж надають перевагу Хорватії, Чорногорії, Греції. До речі, останній варіант підходить для відносної економії – якщо є своє авто, за 200 євро на двох можна тиждень позасмагати під сонцем у Греції.

    Заможні туристи із Закарпаття можуть звертатися до прямого туроператора Хорватії – фірми «Бусоль вояж», де в цю державу на півдні Балканського півострова організовують близько 80% усіх поїздок. У турфірмі зазначили, що до 2-х тисяч євро доведеться відкласти на відпочинок у Хорватії чи на Мальдівах.

    Адміністратор фірми «Шерпа Тур» розповів: «Все включено» – це не так і дорого. Ціни на відпочинок у Туреччині цьогоріч зменшилися на 25-30%. Європейські тури впали у ціні через труднощі з візами. Але все одно, зрозуміло, влітку переважають закордонні подорожі. Тепер Туреччина фінансово «зрівнялася» з Болгарією. Своїм клієнтам-туристам ми радимо надавати перевагу ранньому бронюванню. Це помітно економить гроші, але є і свої мінуси: зняти бронювання проблематично, не можна передати квитки іншій людині тощо. Таке бронювання можливе до початку травня. Ціни залежать від різних чинників: дорога, готель, харчування. Наприклад, тиждень проживання в 4-зірковому готелі в Туреччині обійдеться близько 400 «американських». До речі, нещодавно замовляли поїздку на вересень: за дев’ять ночей на двох у Туреччині пара заплатила 940 доларів».

    Як зазначили в компанії, останнім часом, особливо в весняний період, є популярним і внутрішній туризм: Закарпаття, Одеса, Кам’янець-Подільський тощо. Наприклад, одноденні екскурсії в нашій області для діток коштуватимуть 150-170 гривень за добу. Близько півтори тисячі обійдеться поїздка в Одесу – три дні на морі (плюс два на дорогу), дельфінарій, екскурсії того варті. А що стосується економії через кризу, у «Шурпа тур» прокоментували: «Туристи, які колись їздили у VIP, тепер обирають дешевші поїздки. Ті, що раніше надавали перевагу дешевим турам, тепер бронюють «економ». І люди, які відпочивали в економних подорожах, тепер, очевидно, воліють відпустку провести поблизу дому».

    «Курортний роман» обіцяє назва однойменного турагенства. Однак наявність чи відсутність літніх інтриг залежать тільки від туристів, яких, як зазначають у фірмі, поменшало майже на половину. Інша ж частина поділяється на любителів закордонного та відпочинку в межах України. Знову ж відмічають напрями Туреччини і Болгарії як фаворитні місця для відпусток.

    Впродовж року українці і працюють, і накопичують на літній відпочинок. Саме час обирати, на що витратити заощадження, і, як провести відпустку. Ужгородські турфірми, яких «перевалило» за десятки, можуть допомогти у виборі. Однак, хто платить, той і обирає музику, а точніше – країну, рейс, готель, харчування тощо. Куди поїхати, тепер підказують не лише мрії, а й розмір гаманця. Також не треба забувати про безпеку в Україні та світі. Усе, що потрібно для приємного відпочинку – у нас під боком. І закарпатцям особливо у цьому поталанило. Тож море морем, а поки що – гайда в гори!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору