ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Німецькі благодійники завітали до столиці Закарпаття (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    80 переглядів
    Ужгородська міська рада повідомляє...

    Представники німецького благодійного фонду “Україна-Пфальц”, який уже 25 років працює із Закарпаттям та Одеською областю, зустрілися вчора з виконуючим обов’язки міського голови Ужгорода Іштваном Цапом.

    Були присутні Руді та Крістел Йоб, Карстен Гофзесс, Уте фон Марі, а також представники УжНУ, які проходили навчання, стажування в Європі завдяки сприянню цього фонду.

    Цілими каміонами фонд передавав Україні обладнання, ліжка для лікарень, зокрема, багато допомагали Закарпатській обласній дитячій лікарні, малозабезпеченим краянам. Щороку один студент УжНУ (спеціальності “соціальна робота”, “лікувальна справа” або “міжнародні відносини”) проходив піврічне навчання в одному з університетів Німеччини, при цьому забезпечували проживання, стипендію і організовували відвідання сусідніх країн – Франції, Швейцарії. Уже з наступного навчального року таке навчання триватиме цілий рік і студенти отримуватимуть подвійні дипломи – і українського, і німецького вишу. Постійно тривають також стажування закарпатських лікарів у різних клініках Німеччини.
    При цьому програма діяльності фонду не фокусується на підтримці представників німецької національної меншини, а залучає всіх, незалежно від національності. Велику роботу проводять також із розшуку родин і зустрічі німецьких сімей та українців, котрі у них працювали, вивезені на примусові роботи під час війни, адже головна мета – примирення, взаєморозуміння.

    Один із учасників сьогоднішньої зустрічі, який працює в установі управління однієї із земель Німеччини (це приблизно аналог наших обласних адміністрацій), запропонував скеровувати ужгородських посадовців, студентів на стажування в цій установі, пізнання європейських практик управління.
    Іштван Цап від імені міського голови Богдана Андріїва та міської влади Ужгорода наголосив, що зусилля, які вкладають у співпрацю з Україною члени маленького, але дуже активного німецького товариства – особливо цінні, адже це не урядові кошти, а приватні, люди витрачають власні збереження, сили, час. Розповів про тісну співпрацю з німецьким містом-побратимом Ужгорода Дармштадтом і запропонував розширити зв’язки з товариством “Україна-Пфальц”, зокрема, щоб і німецькі студенти приїздили в Ужгород, наш університет теж має хорошу базу і чудових фахівців, а в Ужгороді і на Закарпатті є що подивитися, де відпочити.

    На завершення зустрічі Іштван Цап вручив Руді Йобу та товариству грамоти-подяки за постійну допомогу та підтримку, розширення зв’язків Ужгорода та Європи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору