ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Арпад Сабов: Берегівська угорська гімназія народилась у боротьбі й продовжує існувати в ній (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    91 переглядів
    40 випускників попрощалися з Берегівською угорською гімназією

    40 випускників Берегівської угорської гімназії імені Габора Бетлена прощались наприкінці минулого тижня з рідною альма-матер.

    Першим їх із вступом у доросле життя вітав директор навчального закладу Арпад Сабов. Він підкреслив, що гордиться досягненнями вихованців, які неодноразово ставали призерами різних предметних олімпіад та конкурсів як в Україні, так сусідній Угорщині.

    “На жаль, зараз переживаємо не кращі часи,- зазначив керівник.- Гімназія наша народилась у боротьбі, продовжує існувати в ній і, напевно, даний процес триватиме і в майбутньому.”

    Тепло здоровив винуватців торжества консул Угорського консульства в Берегові Петер Ерделі. Він наголосив, що в дорослому житті дуже важливо навчитись приймати правильні рішення і нести відповідальність за них. Голова УМДС Ласло Зубанич говорив про цілеспрямованість, з якою потрібно йти обраною дорогою. Він закликав випускників за найменшої нагоди залишитись працювати і вчитись на Закарпатті, в Україні, лише так можна зберегти угорську громаду краю.

    Привітав присутніх і головний координатор Закарпатської реформатської церкви Бейло Нодь. Організатори зачитали вітального листа від голови районної ради Йосипа Шіна, в якому той бажав старшокласникам щасливої дороги в самостійному житті.

    Голова РДА Іштван Петрушка подарував гімназії мультимедійні прилади. Він повідомив, що переможці предметних олімпіад різних рівнів та їх наставники нагороджуються грошовими преміями і вручив їх разом з депутатом обласної ради Чабою Пийтером.

    Випускники віршами, крилатими фразами, піснями дякували педагогам, батькам за терпимість, повсякчасну увагу до них упродовж усіх років навчання у стінах гімназії. У самостійне плавання старшокласників благословив настоятель місцевого реформатського храму о.Ференц Торозкезі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору