ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Угорські наці-радикали вимагають повернення від Румунії, Сербії та Словаччини земель "Великої Угорщини" (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    89 переглядів
    У Будапешті пройшов марш наці-радикалів.

    4 червня, в День національної єдності угорців, представники угорського молодіжного руху 64 округів (HVIM), які називають себе "націоналістичними радикалами", провели марш у центрі Будапешту.

    Він проходив під гаслом "Анти-Тріанон", до відзначення 96-ї річниці підписання після Першої світової війни Тріанонської мирної угоди, за яким було розділено територію Угорщини.

    Марш, що зібрав більше тисячі учасників, почався на площі Героїв і пройшов до амбасад Сербії, Румунії та Словаччини. Один з лідерів руху, член партії Йоббік Ласло Торочкаї ззвернувся до присутніх з промовою, в якій сказав, що угорці мають продовжувати боротися за те, аби подолати наслідки Тріанону і повернути втрачені землі. Зокрема в Сербії, Румунії, Словаччини та Закарпаття в Україні, що складає дві третини колишньої території Угорщини.

    Біля румунського посольства учасники маршу влаштували феєрверк протесту, аби показати, "що полум'я опору продовжує горіти". Виступаючі вказували, що в Румунії продовжуються утиски угорців - зокрема арештовані члени HVIM, а Іштвана Беке звинуватили у підготовці теракту та сепартизмі.

    Торочкаї піддав критиці уряд Угорщини за позицію невтручання. Політику Румунії назвали гіршою за еру Чаушеску. Маніфестанти влаштували сидячий протест на тротуарі на знак солідарності з ув'язненими лідерами HVIM.

    Нагадаємо, у 2015 році угорські націоналісти з руху 64 (HVIM) влаштували у Будапешті акцію на підтримку сепаратистів Донбасу. Вони розгорнули пікет на площі Героїв, тримали транспаранти з надписами: "Дякуємо Захарченко! Боже, бережи угорську націю та воїнів Донбасу!"

    Пізніше угорські націоналісти-маргінали через Закарпаття оголосили бойкот цукеркам Порошенка. На їхній наліпці була зображена могила 19-річного солдата Роланда Поповича, родом з міста Берегово, який загинув поблизу Луганську 14 червня 2014 року.

    Також HVIM та право-радикальна угорська партія Йоббік влаштували у столиці Угорщини смолоскипну ходу на знак протесту проти мобілізації угорців у Закарпатті.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору