ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мукачівський прикордонний загін інформує про запровадження додаткових тимчасових режимних обмежень у прикордонні

    29 березня 2024 п'ятниця
    44 переглядів
    Мукачівський прикордонний загін повідомляє...

    З метою посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання правопорушенням в межах прикордонної смуги і контрольованих прикордонних районах та для захисту національної безпеки на державному кордоні, наказом начальника Мукачівського прикордонного загону на ділянці відповідальності запроваджено додаткові тимчасові обмеження на в'їзд і провадження робіт у прикордонній смузі, контрольованих прикордонних районах у Рахівському, Тячівському, Виноградівському, Хустському, Берегівському районах Закарпатської області.

    В рамках додаткових тимчасових режимних обмежень заборонено:
    1. Здійснення польотів легкомоторних літальних апаратів, квадрокоптерів, повітряних безмоторних засобів пересування (планерів, дельтапланів, аеростатів, дирижаблів), а також стрибки з усіх видів парашутів на період введення додаткових тимчасових режимних обмежень в межах прикордонної смуги.
    2. Використання в прикордонній смузі приладів нічного бачення, тепловізорів, окрім військовослужбовців Державної прикордонної служби України та інших співробітників правоохоронних органів, які здійснюють протидію корупції, незаконним мігрантам та контрабанді;
    3. Перевезення в транспортних засобах зброї та будь-яких засобів активної оборони без відповідних на те дозволів;
    4. Ввозити та вивозити громадян без документів, що засвідчують їх особу;
    5. Використання радіостанцій, крім установлених на спеціальній техніці та транспортних засобах спеціалізованого призначення (або зареєстрованих у встановленому порядку);
    6. Рух транспортних засобів дорогами, що ведуть до державного кордону та відсутні в реєстрі автомобільних доріг, зупинки на узбіччі, поза встановленими місцями стоянки транспортних засобів, більше ніж на 30 хвилин, якщо це не пов'язано з технічними несправностями.
    Вказані вимоги не стосуються
    • доріг, які ведуть до встановлених пунктів пропуску;
    • сільськогосподарської техніки, яка проводить сільськогосподарські роботи;
    • техніки, яка використовується працівниками лісових, водних, мисливських та рибальських господарств, компаній обленерго на ділянках їх відповідальності;
    • техніки правоохоронних органів та контрольних служб, під час виконання ними завдань за призначенням.
    7. Зупинку та стоянку транспортних засобів (не пов'язану з технічними несправностями та перебуванням перед пунктом пропуску в очікуванні перетину державного кордону на виїзд з України), посадку і висадку пасажирів, залишення транспортних засобів, товарів та предметів, розвантаження чи завантаження майна з транспортних засобів в межах прикордонної смуги.
    На місцевості, де відсутня лінія інженерних прикордонних споруджень, ширина смуги визначена в межах – 50 метрів від лінії державного кордону в глибину прикордонної смуги, якщо інше не передбачено цим наказом.
    У визначеній смузі де відсутня лінія інженерних прикордонних споруджень, заборонено перебування, проведення робіт, відпочинок га риболовля без відповідного погодження з підрозділом охорони державного кордону за винятком місць масового відпочинку, риболовлі та випасу худоби визначених відповідним рішенням місцевих державних адміністрацій та у випадках під час залучення членів громадських формувань з охорони правопорядку та державного кордону до несення служби з охорони державного кордону, у світлий час доби з 08.00 до 18.00.
    Порядок перебування громадян в межах прикордонної смуги, де відсутні інженерні споруди визначає керівник підрозділу охорони державного кордону у зоні відповідальності, якого вони перебувають з урахуванням конкретних обставин або відповідно до розпорядження органу охорони державного кордону.
    Відповідно вимог п.5 та 6 «Положення про прикордонний режим», затвердженого Постановою КМУ № 1147 від 27.08.1998 року, контроль за додержанням прикордонного режиму у прикордонній смузі та контрольованому прикордонному районі здійснює Державна прикордонна служба України у взаємодії з органами Національної поліції. Особи, винні у порушенні прикордонного режиму, несуть адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законодавством. Контроль за дотриманням тимчасових режимних обмежень у контрольованих прикордонних районах, здійснюватиметься персоналом Державної прикордонної служби України та Національної поліції.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору