ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородський міський голова вивчав стан справ на міському сміттєзвалищі (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    87 переглядів
    Ужгородська міська рада повідомляє...

    Щоб не сталося нічого подібного на трагедію на львівському сміттєзвалищі у Грибовичах, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв ініціював позапланове виїзне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) для вивчення ситуації з полігоном, куди вивозиться сміття обласного центру Закарпаття.

    Крім членів комісії, були присутні також депутат Закарпатської облради Олександр Ледида, директор комунального підприємства КАТП, депутат міської ради Станіслав Пономарьов, представник Державної екологічної інспекції у Закарпатській області.
    Як відомо, полігон, куди звозять тверді побутові відходи, знаходиться за 3,2 км від міста, на території Баранинської сільради поблизу села Барвінок і міського кладовища.
    На виділених землях – 9 гектарів – зроблено три заглиблені майданчики-котловани, куди сміття складують так званим картковим методом. Кожні ущільнені 2 метри непотребу, який розгортають екскаватором, перемежовують шаром ґрунту завтовшки 0,25 метра.
    Проектний обсяг відходів – 1260 тисяч тонн, але з листопада 1998 року, коли почали експлуатацію полігону, накопичено більше 1107 тисяч тонн, тобто ресурс звалища вичерпується, "запас" складає ще приблизно 3,5 роки. Щороку смітник поповнюють більше 42 тонн відходів (близько 185 тисяч кубічних метрів).
    Комісія визначила, що зараз полігон потребує термінового підняття опорної стіни (обвалювання) до 3 метрів по всьому периметру першої карти та встановлення системи газовідведення.
    За результатами виїзного засідання доручили департаменту міського господарства міськради розробити проект невідкладних робіт і подати на розгляд сесії для прийняття рішення про виділення необхідних коштів. Також, оскільки полігон обслуговує не тільки місто, а й Ужгородський район, комісія прийняла рішення підготувати звернення до регіональної комісії ТЕБ та НС та аналогічної комісії Ужгородської райради щодо спільного фінансування потрібних заходів, пропорційно до чисельності населення, яке користується послугами полігону побутових відходів поблизу Барвінка.
    За словами Богдана Андріїва, розглядається питання будівництва нового полігону, але не просто для захоронення твердих побутових відходів, а разом із будівництвом сміттєпереробного заводу. Однак наразі це дуже проблематично, бо немає ні земельної ділянки, ні інвестора, складно домовитися з людьми, де розташувати таке підприємство.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору