ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Малеча побувала у гостях у НПП «Зачарований край» (ФОТО)

    24 квітня 2024 середа
    85 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    На днях у гості до Національно природного парку «Зачарований край» завітали діти Іршавського району дитячого оздоровчого табору «Водограй», що розташований на базі Ільницької школи-інтернату.

    Майже сотня дітлахів 1- 8 класів разом зі своїми наставниками ознайомилися із навколишньою природою парку. Діти уважно слухали розповідь наукового співробітника НПП Василя Лутака про історію створення національного парку, високе надбання природно-заповідного фонду – парк віднесено до попереднього списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, цікавою та змістовною була розповідь про місцеву флору і фауну «Зачарованого краю» та які саме види тварин і рослин віднесені до Червоної книги України.
    Опісля екскурсії працівники парку провели бесіду з маленькими гостями яка включала в себе правила поведінки в лісі, а саме як слід поводити себе під час пожежі або укусу змій та комах і під час сезону тиші.
    15834-1.jpg
    Для дітей знайомство з адмінтериторією НПП «Зачарований край» та розповіді про парк були дуже захоплюючі та цікаві, проте, вони попросилися ще раз у гості, щоб відвідати унікальні природні обєкти національного парку: урочище «Камянка», або геологічний заказник «Зачарована Долина», або Оліготрофне сфагнове болото «Чорне багно».
    Відреагувавши на прохання дітей ближче познайомитися з природою НПП «Зачарований край», директор парку Іван Піняшко пообіцяв організувати підвіз школярів у одну із рекреаційних зон «Зачарованого краю».
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору