ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

До уваги громадян!!! Актуальність відомостей про благодійні організації, що містяться в розділі "Реєстр благодійних організацій" Єдиного реєстру громадських формувань

    25 квітня 2024 четвер
    54 переглядів

    У зв’язку із численними зверненнями громадян до Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області, щодо надання інформації про функціонування та ведення Єдиного реєстру громадських формувань, а саме розділу "Реєстр благодійних організацій", повідомляємо.

    З 15.10.1997 року державна реєстрація благодійних організацій здійснювалась згідно Закону України «Про благодійництво та благодійні організації» (від 16.09.1997 року N 531/97-ВР). Відповідно до Закону України «Про благодійництво та благодійні організації» від 16.09.1997 року N 531/97-ВР та Положення про Єдиний реєстр громадських формувань, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 19.12.2008 року N2226/5З, з метою створення єдиної бази даних та єдиного обліку інформації про громадські формування (в тому числі благодійних організацій), утворено Єдиний реєстр громадських формувань (в тому числі розділ "Реєстр благодійних організацій"). Так, з 02.01.2009 року, згідно Положення про Єдиний реєстр громадських формувань, інформація щодо благодійних організацій вносилась до Єдиного реєстру громадських формувань в розділ "Реєстр благодійних організацій".
    У зв’язку з набранням чинності 03.02.2013 року Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» (від 05.07.2012 року № 5073-VI), відповідно до п. 3 Прикінцевих положень цього Закону, втратив чинність Закон України «Про благодійництво та благодійні організації» від 16.09.1997 року N 531/97-ВР, згідно якого вносились дані в розділ "Реєстр благодійних організацій" Єдиного реєстру громадських формувань.
    Державну реєстрацію благодійних організацій (у тому числі державну реєстрацію змін до установчих документів), відповідно до ст. 15 Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», з 03.02.2013 року проводять виключно державні реєстратори відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань". Вказаними вище законами не передбачено внесення будь-яких відомостей стосовно благодійних організацій до розділу "Реєстр благодійних організацій" Єдиного реєстру громадських формувань. У зв’язку з цим, відомості про благодійні організації, що містяться в розділі "Реєстр благодійних організацій" Єдиного реєстру громадських формувань є застарілими та неактуальними.
    Крім того, звертаємо Вашу увагу, що актуальними відомостями щодо благодійних організацій є відомості Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

    Маріанна Готра,
    заступник начальника головного територіального
    управління юстиції з питань державної реєстрації –
    начальник Управління державної реєстрації
    Головного територіального управління юстиції у
    Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору