ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що привезти близьким з-за кордону для справжнього захоплення? (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Людям не так потрібні сувеніри, як історії, що за ними стоять.

    Напевно, багатьом знайоме це відчуття: йдеш серед красот далекого закордону, сповнений захоплення - і хочеться поділитися з рідними та близькими, які залишилися вдома.

    Але найчастіше цей благородний порив закінчується купою бездушних магнітиків на холодильник, парочкою банальних жартів з биркою «Made in China».

    Таке ось черномирдінське «хотіли, як краще, - вийшло, як завжди». Часом нам просто не вистачає оригінальних ідей, тому пропонуємо подивитися на питання сувенірів під іншим кутом.

    Шматочки спогадів

    Почніть з того, що в поїздках завжди носіть з собою блокнот. Ніколи не знаєш, де трапиться те саме безцінне враження або особливий досвід - з папером і ручкою під рукою завжди можна кількома словами накидати основне або зробити замальовку. Хоча ... ми ж люди двадцять першого століття, у нас є є смартфон. Один з найкращих додатків для заміток (і не тільки під час подорожей!) - знайомий багатьом Evernote. Пишіть свої спостереження, робіть знімки і записуйте аудіо, при наявності рівних рук - і відео. За трафік в роумінгу не турбуйтеся, просто візьміть вигідний пакет від Київстар зі 100 Мб за 35 грн, тоді ваші замітки відразу полетять в «хмару».

    Вдома з комп'ютера всі ці замальовки можна організувати, причесати і привести в єдине ціле. І замість бездушної листівки подарувати власне роздруковане фото, на звороті якого описати свої думки і почуття саме в цьому місці.

    Більш того - десь на місцевому ринку ви напевно знайдете якийсь оригінальний блокнот, ретро-альбом з картону, вантажні листівки або просто листи красивого паперу. По поверненню потрудіться: роздрукуйте кілька відмінних або потішних знімків, зробіть колаж з них (можете навіть «вфотошопити» - руками! - своїх друзів), вирізок з місцевої преси і тих же листівок, додайте свій текст, приклейте туди засушену квітку, листочок або шматочок тканини. У цьому буде набагато більше душевності, ніж в простому пості на фейсбуці навіть з десятками лайків.

    Розповідайте казки

    15929-1.jpg

    Людям не так потрібні сувеніри, як історії, що за ними стоять. Не бійтеся прикрашати реальність, а то і вигадувати цілі легенди про банальні, здавалося б, подарунки. Під час відпустки, наприклад, напишіть знайомій - фанатці аніме - смс: «Вийшов на полювання за покемоном». У Київстар на листування в роумінгу смішні ціни, зможете не турбуватися про баланс рахунку. І по приїзду, вручаючи їй плюшевого Пікачу, ви зможете розповісти, як пробиралися за жовтим монстром по камерунських джунглях з мачете в руках, і потім відбивали його з мачете в руках у натовпу аборигенів, які поклонялися йому, як небаченому божку. Ну, або щось інше.

    Це дозволяє не тільки розкритися власним креативу, а й частково заощадити: замість дорогих дрібничок, подарунок близьким збирається з безлічі маленьких артефактів, в якому найцінніше - відбиток ваших вражень і щирого бажання поділитися з близьким. Деякі сувеніри взагалі не купиш. Хтось може привезти з Еквадору щелепу піраньї, яку вперше скуштував в цій латиноамериканській країні. Хтось - оригінальну винну пробку. Багато хто збирає бірдекелі - підставки для пивних кухлів - так що час в барі може виявитися корисним не тільки для бадьорості духу. Дивіться на світ навколо широко розкритими очима: в ньому неодмінно знайдеться щось унікальне, чим захочеться поділитися.

    Губіться!

    15929-2.jpg

    Мабуть, це найбільш непродуктивне заняття за кордоном - стирчати в туристичних сувенірних лавках з одним і тим же набором "цінностей". Відкривачки, магніти, «снігові кулі», смішні труси і футболки, шкарпетки з логотипом міста ...

    У Венеції, наприклад, ви можете знайти сотні і тисячі однакових масок, дітей одного штампу і недбало наклеєного пір'я. Але якщо вдало заблукати серед каналів, можна знайти затишну темну крамницю, де продаються неймовірно красиві невеликі шкіряні маски - на їх безоких особах видно справжні емоції. І вони обійдуться набагато дорожче пластикового барахла. Точно так само шукайте в Польщі бурштин, в Бельгії - мереживо, в Марокко - оригінальну кераміку. Якщо не знаєте напевно - з тим же зручним роумінговим тарифом зателефонуйте обізнаному другу або колишньому університетському відмінникові, він або вона точно підкажуть.

    У такому підході, звичайно, є частка бунтарства, похід проти системи з тисяч туристів, які роблять одні й ті ж дії. Але хіба не за цим ми їдемо в далекі краї? Відкривати новий світ і нових себе, залишатися з близькими навіть всупереч сотням кілометрів - щоб потім повернутися і розповідати казки про світанок і захід в небесах інших країн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору