ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львівський апеляційний адмінсуд зобов’язав Мукачівську міськраду фінансувати профтехучилища з міського бюджету

    25 квітня 2024 четвер
    84 переглядів
    Міська влада Мукачева зобов’язана фінансувати профтехучилища

    Сьогодні (16.06) Львівський апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу Мукачівської міськради на постанову Мукачівського міськрайонного суду від 21 квітня цього року щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) з міського бюджету Мукачева.

    Нагадаємо, що 21 квітня Мукачівський суд, розглянувши адміністративний позов голови ОДА Геннадія Москаля, визнав незаконним рішення Мукачівської міськради «Про міський бюджет на 2016 рік» і зобов’язав її внести зміни, врахувавши витрати на фінансування трьох ПТНЗ. Міськрада подала апеляцію, яка й стала предметом сьогоднішнього розгляду. Участь у судовому засіданні взяв особисто Г.Москаль.
    Судова колегія Апеляційного адміністративного суду, розглянувши матеріали справи, підтвердила рішення суду першої інстанції. Згідно з сьогоднішньою ухвалою, рішення 6-ї позачергової сесії 7-го скликання Мукачівської міської ради від 12 січня 2016р. №96 «Про міський бюджет м.Мукачево на 2016 рік» визнане незаконним і нечинним. Міськрада зобов’язана в місячний строк повторно розглянути й прийняти рішення про міський бюджет, врахувавши в ньому кошти на фінансування трьох розташованих у місті ПТНЗ.
    – Постанова суду набрала законної сили і обов’язкова для виконання, – заявляє Г.Москаль. – Міська влада Мукачева зобов’язана фінансувати профтехучилища, так як це роблять усі інші міста обласного значення на Закарпатті. Необхідні кошти в міському бюджеті для цього є. Якщо ж у Мукачеві й далі захочуть погратися в «Ко туй майголовний фивник» (хто тут найголовніший начальник), нагадую, що невиконання судового рішення – це пряма підстава для розпуску міськради й призначення в Мукачеві позачергових виборів. І персонал трьох мукачівських профтехучилищ, і учні (серед яких чимало дітей із неповних сімей та сиріт) мають право отримувати зарплату й стипендію так само, як отримують в інших обласних містах Закарпаття.
    Нагадаємо, що з початку 2016 року Мукачівська міськрада, грубо порушуючи законодавство, навідріз відмовилася фінансувати три розташовані в місті ПТНЗ. У результаті близько п’ятсот чоловік персоналу та двох тисяч учнів залишилися без зарплат і стипендій. У лютому цього року доведені до відчаю дорослі й діти заблокували міжнародну трасу й пікетували Мукачівську ратушу, вимагаючи виконати закон у частині фінансування профтехучилищ. В інших обласних містах області жодних проблем із фінансуванням ПТНЗ не було й немає.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору