ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Тячеві проведено практикум із застосування законодавства на тему: «Застосування законодавства щодо формування об’єднаних територіальних громад. Досвід трансформації Тячівської об’єднаної громади» (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    В Тячеві проведено практикум "Досвід трансформації Тячівської об’єднаної громади

    15.06.2016 року в м. Тячів проведено практикум із застосування законодавства на тему: «Застосування законодавства щодо формування об’єднаних територіальних громад. Досвід трансформації Тячівської об’єднаної громади»

    15 червня 2016 року заступником начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації-начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Маріанною Готрою взято участь в роботі практикуму із застосування законодавства, організованому Закарпатським регіональним відділенням Асоціації міст України за підтримки USAID, на тему: «Застосування законодавства щодо формування об’єднаних територіальних громад. Досвід трансформації Тячівської об’єднаної громади».
    На практикумі Олег Лукша, консультант з правових питань АМУ, розповів присутнім про: реформу з децентралізації влади, досвід застосування Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад»; механізми та умови формування спроможних територіальних громад; мінімальні вимоги до необхідної інфраструктури спроможної громади.
    Голова Тячівської об’єднаної територіальної громади Іван Ковач роз’яснив присутнім саму процедуру об’єднання територіальних громад, перерозподіл повноважень, ресурсів та відповідальності в об’єднаній територіальній громаді на прикладі Тячівської об’єднаної територіальної громади
    Крім того, Готра М.В., заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації-начальник Управління державної реєстрації ГТУЮ у Закарпатській області, ознайомила присутніх з новаціями децентралізації з питань надання адміністративних та юридично-правових послуг в об’єднаних територіальних громадах, а саме: передача повноважень з державної реєстрації бізнесу та нерухомості; повноваження територіальних громад щодо здійснення державної реєстрації народження, смерті та шлюбу; врегулювання інших питань, що мають місце при здійсненні державної реєстрації актів цивільного стану територіальними громадами; створення, роль та значення бюро правової допомоги для територіальних громад. Також, Маріанна Готра, звернула увагу присутніх, що громадські формування (громадські об’єднання, статути територіальних громад, структурні утворення політичних партій, профспілки тощо) реєструються головним територіальним управлінням юстиції, у зв’язку з ліквідацією районних/міськрайонних управлінь юстиції.

    Головне територіальне управління юстиції у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору