ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Студент УжНУ здобув бронзу на ЧУ з гирьового спорту (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    37 переглядів
    Чемпіон України Михайло Тупиця - студент Ужгородського нацуніверситету

    З 9 до 12 червня Одещина приймала спортсменів-гирьовиків з усіх куточків України. У селищі Кароліно-Бугаз проводився чемпіонат України з гирьового спорту серед чоловіків та жінок.

    Збірна Закарпатської області була представлена п’ятьма спортсменами. Четверо з них – із факультету здоров’я людини Ужгородського університету, зокрема викладач кафедри основ здоров’я Василь Потокій, п’ятикурсник Наталія Бенко, студент третього курсу Микола Прокоп та другокурсник Михайло Тупиця. Також у складі нашої збірної виступав Микола Гичка, який торік закінчив факультет здоров’я людини.
    Найкращий виступ продемонстрував другокурсник Михайло Тупиця. У ваговій категорії до 68 кг бронзовий призер юніорського чемпіонату України цього разу випробував свої сили у боротьбі з дорослими. Михайло поліпшив особисті досягнення в обох вправах класичного двоборства і зупинився за крок до п’єдесталу. Вітаємо нашого спортсмена з головним особистим здобутком цього чемпіонату – виконанням нормативу майстра спорту України. Також закарпатець потрапив до юніорської збірної в командній естафеті, оскільки показав найкращий результат серед гирьовиків свого віку.
    У цій самій категорії змагався ще один наш спортсмен-юніор, срібний призер чемпіонату світу серед студентів, третьокурсник Микола Прокоп. Для молодого спортсмена це перший виступ на першості України серед дорослих. Утім Микола показав гідний результат, виконавши норматив кандидата в майстри спорту.
    У найсильнішій ваговій категорії цього чемпіонату, якою виявилася категорія до 73 кг, нашу область представляли також двоє спортсменів. Першим виступав майстер спорту Микола Гичка. У першій вправі – поштовху двох 32-кілограмових гир – він виконав 89 підйомів, а в другій – ривку – 69 повторень, посівши з цим результатом дев’яте місце.
    Зате в командній естафеті Микола реабілітувався – не знав собі рівних категорії, що дозволило йому вибороти місце в національній збірній для поїздки на чемпіонат світу цього року.
    0-67_0.jpg
    У наступній зміні свої вміння проявляв викладач кафедри основ здоров’я майстер спорту Василь Потокій. Йому вдалося в першій вправі поліпшити особисте досягнення 93-ма підйомами гир у поштовху. У другій вправі – 103 підйоми – і сьоме місце.
    Наступного дня змагань виступала представниця прекрасної статі, цьогорічна чемпіонка світу серед студентів, п’ятикурсниця Наталія Бенко. Цього разу Наталії довелося піднімати гирю завважки 24 кг на відміну від нещодавнього студентського чемпіонату світу, де змагалася з 16-кілограмовою гирею. Наша студентка зуміла виконати 57 повторень у ривку і посісти восьме місце.
    Вітаємо наших спортсменів з особистими досягненнями та бажаємо успіхів на наступних змаганнях.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору