ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Юних відпочивальників на Закарпатті вчать замислюватися про свою майбутню професію (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    79 переглядів
    Закарпаття. Волонтери з США у літньому таборі відпочинку.

    Літо – пора не тільки відпочинку...

    ...але й можливості замислитись над своїм професійним вибором, адже правильний вибір професії для школярів - є неодмінною умовою соціального становлення, від нього залежить зміст і повнота подальшого трудового та особистого життя. Обов’язковою складовою успішного вибору професії є особиста активність молодої людини в цьому процесі.

    Вже стали доброю традицією під час шкільних канікул зустрічі фахівців з профорієнтації Мукачівського районного центру зайнятості з дітьми, що відпочивають в літніх оздоровчих таборах при загальноосвітніх школах Мукачівського району та таборах відпочинку.

    9 червня 2016 року та 14 червня 2016 року розпочалась профорієнтаційна робота в літніх оздоровчих Мукачівського району: в таборі «Мрія» при Горондівській загальноосвітній школі та таборі відпочинку «Таємниці цивілізації» на базі оздоровчого комплексу «Водограй» смт. Чинадієво, Мукачівського району.

    У табір «Мрія» з поглибленим нахилом на вивчення англійської мови приїхали волонтери з США з «Корпусу Миру» Mr. Francis – job search and language skills - an important fact in human life (пошук роботи і знання мови - важливий факт в житті людини), а також волонтер М. Манкріус з Єгипту, А. Іванчихіна з м. Вінниці. Анастасія Іванчихіна поділилася досвідом, як можна знайти роботу і їхньому регіоні, та наголосила, що яка б область не була - всюди бракує робітничих професій.

    0-101-1.jpgПроведені заходи фахівцем з профорієнтації Мукачівського районного центру зайнятості О.Русин спрямовували школярів на важливість обґрунтованого та свідомого професійного вибору – адже не професія обирає людину, а людина обирає професію.

    Юні відпочивальники брали участь у профорієнтаційних інтерактивних вправах та іграх: «Вправа "Покажи, хто він?" Формула вибору професії, "Назви професію", «Битва Екстрасенсів"."Мої позитивні якості". Учні навчилися розрізняти фізичну та розумову працю, систематизувати знаряддя праці, дізналися про актуальні на ринку праці професії, зокрема робітничого спрямування та професій, які потрібні на селі, отримали вичерпні відповіді на свої запитання. Граючи в гру «Профорієнтаційний потяг», діти не тільки складали професії за типологією, а й цікаво демонстрували свої знання по професіям, як вони представляють.

    Приймаючи участь в іграх, діти охоче ділилися власними мріями про подальше професійне майбутнє.

    Спілкування учнівської молоді зі своїми ровесниками, є більш відкритим та інформативно доступним, немає психологічної градації «вчитель-учень», і саме це дає змогу молоді більш свідомо ставитися до вибору своєї майбутньої професії. Долаючи соціальні, економічні, психологічно-педадогічні бар’єри, школярі отримують різнобічні уявлення про світ професій, вчаться аналізувати свої вміння та здібності, пізнавати складові ринку праці, дізнаватися про професійно-технічні та вищі навчальні заклади. Дуже цікавим є проведення флешмобів у таборах, так сучасна молодь презентує свої досягнення.

    Вихователі та керівники висловили подяку за організацію насичених та цікавих заходів. Будемо сподіватися, що школярам, які взяли участь у заходах служби зайнятості, буде легше правильно та більш свідомо, обрати свою професію: потрібну людям та корисну рідній державі.
    О. Русин, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Мукачівського районного центру зайнятості

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору