ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оплата праці у квітні 2016 року

    28 березня 2024 четвер
    81 переглядів
    Розмір заробітної плати збільшився

    Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у квітні п.р. збільшилась порівняно з березнем на 1,1% і дорівнювала 3906 грн, що в 2,8 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (1378 грн). Нарахування за одну відпрацьовану годину у квітні становили 27,52 грн, що на 6,1% більше, ніж у березні п.р.

    За останні 12 місяців (відносно квітня 2015р.) розмір заробітної плати збільшився на 29,7%.
    Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності. Найвищий рівень оплати праці в області у квітні п.р. спостерігався у працівників підприємств сільського господарства лісового господарства та лісозаготівель, транспорту, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, організацій фінансової та страхової діяльності, а серед видів економічної діяльності промисловості – підприємства по постачанню електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, по виробництву автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, хімічних речовин і хімічної продукції, меблів, іншої продукції, ремонт і монтаж машин і устатковання, комп’ютерів, електронної та оптичної продукції: розмір оплати праці у цих видах діяльності перевищив середній по економіці області від 17,5% до 89,6%.
    Разом із тим значно нижчим є рівень оплати праці у працівників які зайняті у сфері мистецтва, спорту, розваг та відпочинку, в наукових дослідженнях та розробках, установ охорони здоров’я, організацій, що займаються адміністративним та допоміжним обслуговуванням, тимчасового розміщування й організацією харчування, підприємств діяльність яких пов’язана з поштовою та кур’єрською діяльністю, по наданню інших видів послуг. Рівень зарплати у працівників даних підприємств був на 22,7–49,1% нижчим від середнього по економіці області.
    У квітні п.р. табельний фонд робочого часу становив 168 годин і порівняно з березнем зменшився на 4,0%. Протягом квітня 2016р. одним штатним працівником в середньому відпрацьовано 142 години, що на 4,7% менше, ніж у березні п.р. та на 3,6% більше ніж у квітні 2015р.
    Реальна заробітна плата, яка враховує зміни споживчих цін у квітні 2016р. порівняно із березнем становила 97,0%, відносно квітня 2015р. – 113,6%.

    Головач О.Л.
    начальник відділу обробки даних соціальної статистики
    Головного управління статистики
    у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору