ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Селевий потік перекрив дорогу на закарпатській Рахівщині (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    81 переглядів
    Надзвичайна ситуація неподалік г.Говерла.

    Вчора, 26 червня близько 19 години у високогір’ї Рахівського району пройшла аномальна злива – протягом двох годин випала місячна норма дощу.

    Величезна маса води, що ринула з гір, спровокувала селевий потік, який перекрив дорогу між селами Луги та Богдан, що неподалік Говерли.
    Річка Біла Тиса вийшла з берегів і підтопила прибережні селянські дворогосподарства. За останніми даними, підтоплені 23 господарства, в 15 хат зайшла вода. Через загрозу підтоплення відключена електропідстанція, тому с.Богдан (понад три тисячі мешканців) поки що залишається без світла. Інформації про потерпілих немає.
    – На місце виїхали працівники держслужби з надзвичайних ситуацій та Рахівської райдержадміністрації, – повідомляє Геннадій Москаль. – Роботи з ліквідації наслідків стихії почалися одразу після закінчення зливи. Станом на 22 годину вода пішла на спад, річка повертається в своє русло. На щастя, селевий потік не знищив асфальтне покриття, рятувальники вже розчистили більшу частину мокрої глини з лісовим сміттям, рух між Лугами та Богданом частково відновлено, а за кілька годин проїзд мають забезпечити повністю. Робимо все, щоб якомога швидше полагодити електропостачання, ситуація знаходиться під контролем.
    На сьогоднішню ніч синоптики прогнозують погіршення погоди на Закарпатті. По області очікуються сильні зливи, подекуди з градом.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору