ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ТОП-7 небанальних місць для весільної фотосесії закарпатських молодят (ФОТО)

    25 квітня 2024 четвер
    246 переглядів
    Закарпатське весілля. Куди їхати за цікавими ракурсами та вдалими кадрами

    Куди їхати за цікавими ракурсами та вдалими кадрами ми з’ясовували у популярних фотографів.

    Санаторій Карпати, Квітка Полонини, Воєводино – в цих місцях відпочинку щосуботи у весільний сезон можна зустріти десятки молодих пар. Втім, на Закарпатті є місця, які тільки набирають популярності, а за красою перевершують заїжджені фотолокації.

    1. Деренівська купіль

    Цей санаторний комплекс, що розташований у Нижньому Солотвині, зачаровує мальовничими краєвидами Карпат.

    Закарпатський фотограф Олександр Смутко рекомендує фотографуватись тут, бо це дуже насичена і не надто заїжджена локація. «Все гарно зроблено - архітектура, зелень, великі площі, одним словом є де розвернутись», - каже фотомитець.

    Втім, сфотографуватись тут є задоволенням не з дешевих. Весільна зйомка вартує від 3 до 5 тисяч гривень, залежно від кількості її учасників.
    Фотограф – Олександр Смутко

    2.Скалка

    Це санаторій Ужгородського національного університету, який за останні 20 років перетворився у суцільні розвалини. Однак, саме в цьому і є його родзинка.

    «Цікаве місце, бо на великій території зосереджено багато різних локацій, - каже фотограф Євген Кудрявцев. - Тут є міст, казкові алеї, річка з кам’янистим берегом, закинуті «совкові» будинки, ангар та тенісний корт, розмальований графіті. До прикладу, якщо їхати фотографуватись на полонину, то там можна сфотографуватись тільки на полі, а на Скалці наречені можуть приміряти різні образи для різних стилів весілля».
    Фотограф – Євген Кудрявцев

    3.Ужгородський кар’єр

    Ця локація - це справжній треш, каже Олександр Смутко. Саме тому не всі наречені погоджуються тут фотографуватись. Але, на думку фотографа, тутешні панорами варті того, щоб пересилити себе і стерпіти деякі незручності.

    Фотограф – Олександр Смутко

    4. Villa P

    Це бутік-готель, який знаходиться в самісінькому центрі Ужгорода на вулиці Капітульна.

    «Це свіжа і гарна локація неподалік Ужгородського замку. Тут досить цікава архітектура. Втім, це місце наразі не дуже популярне, бо туди важко потрапити на зйомку, потрібно домовлятись з його господарями», - каже Олександр Смутко.

    Фотограф – Олександр Смутко

    5. Гори

    Популярний фотограф Сергій Мазур рекомендує їхати туди, чим Закарпаття явно не обділене, – у гори. З якого району не були б молодята, майже всюди можна знайти круті локації для зйомки, навіть у наречених у «керті», - головне побачити їх професійним оком.

    «Але у весільний день це не вийде, бо є обмеження у часі. Я рекомендую в таких випадках дозйомку – одягти весільне плаття в інший день і поїхати на фотосесію», - каже Сергій Мазур.

    Зокрема, молодята можуть вирушити на Перечинщину з її крутою полониною Руна, у Воловецький район з його Пилипцем і горою Гимба, а також за чарівними краєвидами Рахівщини. «Тут не потрібно задумовуватись про конкретні координати, а просто брати і їхати», - каже фотограф.

    Фотограф – Сергій Мазур

    6.Галерея «Ілько» або «Панорама»

    Ці ужгородські заклади Олександр Смутко рекомендує на той випадок, якщо в заповітний день падає дощ. Однак, якщо надворі погана погода, то повноцінну дозйомку краще все-таки зробити наступного дня.

    Фотограф – Олександр Смутко

    7. За кордоном

    У пошуках чогось нового закарпатці все частіше практикують зйомку весілля за кордоном. Це на порядок цікавіше, каже Олександр Смутко.

    «Я знімав в Угорщині та Словаччині - в Будапешті і дорогою на словацькі Татри. Люди би хотіли щось оригінальне, свіже. Але далеко не треба їхати. Навіть в 50-кілометровій зоні є круте маленьке містечко Шарошпоток з гарним замком та чудесною церквою», - розповідає фотограф.

    Фотограф – Олександр Смутко

    Але, куди б ви не поїхали на святкову фотосесію, пам’ятайте, що запорукою вдалих світлин є не локація, а настрій і почуття її головних героїв.

    До слова, у одному з останніх коментарів Федір Шандор розповів про новий тип туризму, який набирає обертів на Закарпатті. Це весільний туризм.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору