ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

100 км велопробіг з Кострина на Ужгород (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    74 переглядів
    Юрій Ломакін

    Незважаючи на штормове попередження ми вирішили подолати незнайомий маршрут - з Кострина через села Вишка та Люта на Полонину Руну, а вже звідти через Липовець на Ужгород. При цьому врахували прогноз погоди і розрахували свій час таким чином, щоб не потрапити під дощ.

    У Люті та Кострині грибів валом. Їх можна помітити навіть вздовж дороги, яка пролягає через ліс. Їхати по такій дорозі - просто рай. Але недовго. Частина маршруту пролягає по бездоріжжю, яке на карті відображається як дорога, а насправді це груда каміння, а потім...річка. Її не один раз прийдеться проходити вбрід, а місцями навіть вздовж, а не поперек.


    Далі виходимо в урочище Прелуки. Воно розташовано між вершинами гір Гостра та полонина Руна. Знаходиться на висоті 930 метрів над рівнем моря. Завдяки своєму розташуванню урочище захищене від холодних вітрів горами з обох боків, тому клімат тут помірковано-гірський.


    На одній з полян урочища розташовано меморіал 1896 року. Але з чим пов’язана його історія - не знаю. Написи угорською мовою. 120 років - цікаво...Може хтось підкаже.


    Від урочища до вершини Полонини Руни промарковані піший та автомобільний маршрути. Але піший вже настільки розбитий транспортом, що місцями йти дуже важко. Щоб їх подолати на велосипеді годі й говорити.


    І ось ми вийшли з лісу і перед нами полонина. Вся затягнута димкою - піднімаємося у хмарі. Видимість - метрів 20-30. На самій вершині і того менше.


    До швидкого спуску мотивує гуркіт грому. Близько буря, чи ні - невідомо. Попасти під молнію на голій вершині, де взагалі не ростуть дерева бажання нема. Одночасно - погода чудова. Не холодно і не жарко. Дуже класно. Але треба рухаттися далі. Рушаємо по бетонці у напрямку села Липовець. Ну а далі по накатаній - Тур’ї Ремети, Перечин, Ужгород. Загалом зі станції Кострина і до центру міста маршрут зайняв 96 кілометрів, які ми пройшли майже за 6 годин чистого часу.


    А, і ще цікавий факт - на вершині Руни доступні декілька wi-fi точок доступу :-) Це було неочікувано) - написав у Фецсбук Юрій Ломакін.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.