ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відомий бізнесмен-виноградар Закарпаття святкує свій піввіковий ювілей (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    103 переглядів
    На виноградних плантаціях (Ч. Пейтер справа).

    У розквіті фізичних і духовних сил, у гарному настрої зустрічає свій піввіковий ювілей знаний берегівчанин Чоба Пейтер – відомий бізнесмен у виноградарсько-виноробній галузі, авторитетний депутат облради, патріот закарпатської землі, меценат і просто нормальна людина нашого прикордонного краю

    Чудова дата у перших числах сонячно-літнього липня завітала до оселі Чоби Алайошовича Пейтера – людини мудрої, путньої, послідовної, а ще в нашому місті знаної, поважної й солідної. На диво працездатний і непересічний ювіляр, який усі свої свідомі роки, тобто половину із прожитого на світі півстоліття, віддав підприємництву. А коли точніше, то життєвий час не марнував, а всю свою снагу, силу волі «делегував» відродженню такої сфери, як виноградарство та виноробство. Непросто було увійти в цю не завжди рівну й «стриману» колію, та ще й у таку складну епоху, якою слід уважати становлення незалежної України та останнє десятиліття минулого століття. Однак завдяки молодецтву, сміливості, розсудливості, а відтак завзяттю, насназі, кмітливості, гострому житейському розуму вдалося досягнути вагомих результатів. Словом, згодом усе це в його біографії дало добрі, щедрі ужинки, рясні плоди. Хоча все починалося, як і в кожного, з малого – у сільській торгівлі у Великих Берегах, де працював під началом відомого крайового винороба Карла Шоша (до речі, якраз у ці ювілейні дні кооператори відзначають професійне свято, і вони обидва – тому числі).
    Та, попри все, пан ювіляр нині сповнений низки ідей, планів, намірів, задумів, він має заповітну мрію – засадити виноградниками цілу тисячу гектарів довколишніх земель і вирощувати врожаї сонячних грон. Аби люди споживали вітаміни та пили чудові закарпатські вина. Щоправда, дещо вже вдалося – традиційне для низинної зони Закарпаття ремесло – виноградарство та виноробство набирає потроху нових обрисів. Але ще пан Чоба усвідомлює: треба докласти чимало зусиль, аби у цій сфері навести хоч певний лад. Орієнтиром для цього можуть служити винні фестивалі, унікальний прес, що стоїть при в’їзді в місто, інші знакові місця й музейні аксесуари, у проведенні та встановленні яких чимала заслуга ювіляра. Приємно також констатувати, що обласний депутат і надалі в шуканні, він разом із колегами облради виявляє, формує шляхи виходу з цієї ситуації. Організовує «круглі столи», залучає інвесторів, пише листи найвищому керівництву держави, та ще й від імені СП «Котнар», «Нідан», «Квадро» тощо. Старається не тільки тут, але й у інших країнах Європи, куди їздить по досвід і вивчає кращі надбання тамтешніх виноробів: у сусідній Угорщині, у трохи дальшій Франції, і ще дальших Іспанії, Італії тощо. Зрештою, про комерційну натуру, ділову репутацію найвідомішого закарпатського угорця можна писати поеми й трактати, але на цей раз ми просто від душі, щиро та по-людськи привітаємо його з такою файною життєвою датою – 50-річчям.
    А ще побажаємо золотому ювілярові, меценату, добродійнику міцного закарпатського здоров‘я, щастя та добра, аби в його долі, як і душі, якнайбільше карбувалося статків, благодійності, щоби, як і дотепер, він був у епіцентрі всіх ділових і суспільних, громадсько-політичних атракцій і імпрез, починань і церемоній як у нашому краї, так за його межами. Словом, з якого боку не дивитися, а п‘ятдесят – це ще тільки п‘ятдесят, це – вододільна дата людського життя, за яку радісно, приємно на серці всім: і родині, і близьким, і друзям, і колегам, і просто знайомим. Тож нехай у подальшому ваше життя, шановний імениннику, буде багатим в душі і повним на столі, сонячним, погідним і яскравим, без сірості та печалі, аби кожен день приносив тільки вісті вдалі, аби вас тішили, як і дотепер, всі, хто причетний до вашого злету, до вашої успішності, хто підкладав плече і в усіх непростих ситуаціях стояв біля вас.
    З ювілеєм, вас, Чобо Алайошовичу! Нехай життєва енергія вирує в душі якнайсильніше з кожним днем, сміливо крокуйте обраним шляхом і знайте, що вам у ці дні співаємо на многії, благії й щасливії літа!
    Олег ЛЕВИЦЬКИЙ, підприємець, голова ГО "Добродії", Михайло ПАПІШ, журналіст

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору