ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пріоритети закарпатців: власне здоров’я, далі – сім’я і діти

    23 квітня 2024 вівторок
    63 переглядів

    Працівниками органів державної статистики області у січні 2016 року проведено опитування домогосподарств області, під час якого вивчено, на які першочергові напрямки вони спрямували б можливі додаткові кошти.
    Респонденти повідомили, що при значному збільшенні доходів більше половини домогосподарств спрямували б додаткові кошти на придбання одягу та взуття (57,9%) та покращення харчування (56,5%), сім домогосподарств з шістнадцяти – на лікування, три з десяти – на придбання побутової техніки, 26,4% – на отримання освіти, 22,8% – на відпочинок, кожне п’яте – на купівлю автомобіля та 17,5% – на покращення житлових умов.
    Порівняно з попереднім роком зросла питома вага домогосподарств, які б витратили додаткові кошти на придбання одягу, взуття (на 2,4 в.п.), на отри¬мання освіти (2,8 в.п.), на покращення харчування, лікування (на 4,0 в.п.), придбання автомобіля (на 4,8 в.п.).
    Разом з тим скоротилася частка сімей, які б спрямували додаткові кошти на покращення житлових умов (на 1,9 в.п.), придбання побутової техніки (на 3,7 в.п.) та на відпочинок (на 9,4 в.п.).
    Одностайною була думка респондентів щодо найважливіших для них соціальних та особистих цінностей.
    Основним пріоритетом більшість домогосподарств вказали здоров’я (89,0%), другим – сім’ю та дітей (71,5%), третім – матеріальний добробут (62,8%) та роботу, кар’єру (16,2%).

    Ганна Лучківська
    начальник відділу обробки даних
    вибіркових обстежень населення
    ГУС у Закарпатській області
    тел.3-71-39

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору