ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За 10 місяців дружина мера Ужгорода Сергія Ратушняка отримала понад три гектари міської землі

    25 апреля 2024 четверг
    96 переглядів

    У п’ятницю 29 депутатів Ужгородської міської ради за п’ятим разом проголосували за перенесення пам’ятника Тарасові Шевченку з площі Народної. Проти виступили тільки 15 обранців від фракції БЮТу. Ходять чутки, що свій голос ”за” депутати продавали за ділянки площею сім сотих у престижному мікрорайоні біля міської лікарні. Одна сотка землі тут коштує дві тисячі доларів.

    Сергій РАТУШНЯК.
    Сергій РАТУШНЯК.

    Питання про перенесення пам’ятника Шевченкові міський голова Ужгорода Сергій Ратушняк, 45 років, уперше виніс на розгляд сесії 12 вересня 2006 року. Керівництво Національного банку України пообіцяло виділити на розвиток міста 4 млн грн, якщо отримає ділянку для регіонального відділення напроти будівлі облдержадміністрації. Чотири рази поспіль за проект у міській раді голосували лише мер і десятеро депутатів із фракції Народної партії Володимира Литвина.

    — Ратушняк підкупив більшість депутатів. Не могли люди, які чотири рази голосували ”проти”, уп’яте змінити думку без стороннього тиску, — переконаний депутат-БЮТівець архітектор Степан Шолтес, 62 роки. — Ще недавно викладачка університету Ольга Курнад клялася, що прикується ланцюгами до Шевченка, але не дозволить знести постамент. А проголосувала ”за”. Ми з колегами домовилися символічно купити їй ланцюга і вручити на наступній сесії міськради.

    Степан Шолтес обурюється, що колег цікавлять тільки земельні ділянки:

    — На попередній сесії я просив виділити з бюджету 17 тисяч гривень для виготовлення меморіальної дошки народному художникові України Василеві Свиді, — каже він. — То депутат Володимир Панасенко заявив: ”А кто такой этот Свида? Я его не знаю. Подумаешь, художник какой-то. Зачем ему доска?”. Грошей так і не виділили. А що таке 17 тисяч за 145-мільйонного річного бюджету?

    Більшість депутатів міської ради — бізнесмени та викладачі місцевого національного університету. Володимира Панасенка в Ужгороді знають як власника нічного клубу ”Армагедон”, ”Аквабару”, більярдного клубу ”Адріа”. Василь Равлик — єдиний представник ”Нашої України”, який утримався від голосування щодо пам’ятника. Він також бізнесмен, власник бази оптової торгівлі.

    Однопартієць Степана Шолтеса Ігор Баран, 46 років, зізнався ”ГПУ”, що мер Ратушняк намагався домовитися і з ним та його колегами.

    — Звичайно, зацікавлювали, — каже Ігор Баран. — Як саме — не можу сказати. Вказівку голосувати за перенесення пам’ятника депутатам дав губернатор Олег Гаваші. Бо голова Нацбанку Стельмах звернувся до Балоги (керівника Секретаріату президента. — ”ГПУ”) і попросив посприяти в отриманні саме тієї ділянки. Ну, а Балога скинув наказ Гаваші.

    ”ГПУ” поспілкувалася з кількома ужгородцями. Городяни переконані, що Ратушняк пішов на такий крок не тільки за гроші. Кажуть, він — ненависник усього українського. Депутат Ужгородської облради Олександр Солонтай пригадує, як 1994 року, коли Ратушняка вперше обрали на посаду міського голови, той заявив: ”Украинский язык — не язык. А кто такой нам Шевченко вообще?”.

    Куди перенесуть пам’ятник Кобзареві, поки невідомо. Найбільш вірогідний варіант — на місце, де раніше стояв монумент Леніну.

    "Газета по-українськи"
    В обласному центрі Закарпаття земля — парафія виключно мера Ратушняка?
    Ужгородський міськвиконком відповість за тарифи. У суді?
    Тарифи на тепло в Ужгороді економічно не обґрунтовані
    Ужгородський мер-бізнесмен Ратушняк хоче поділитися власним багатством з народом України?!? Ха-Ха-Ха!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У БЮТу криша поїхала

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Что правда о Ратушняке, то правда. Он мне такое обещал! А потом смылся. Могла бы его женушке рассказать, что он о ней говорил....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Баран і в Африці баран: ти що, був при розмові Стельмаха, Балоги і Гаваші? В такі бютівські приколи можуть повірити хіба лохи

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як добре БЮУ рекламує себе. Вони кажуть, що голосували проти і таких було аж 15 депутатів. Голосування каже так : проти - тількі 8 депутатів, з них 2 депутата з СПУ, НУ - Равлик і тільки 5 з БЮТУ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нарешті хоч один справжній чоловік знайшовся, маю на увазі Ігора Барана, який не побоявся сказати правду.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вот сейчас жена мэра Ратушняка могла бы его и “кинуть”. Развестись с мужем, который организовал ей 3 гектара земли. Зачем он ей уже нужен? Ведь он гуляет как блудный пес, весь город гудит рассказами о его похождениях по молодым любовницам. А, кроме того, он не раз избивал эту жену лэнд-лорда, и по всей вероятности ему очень скоро прийдется ответить за правонарушения, которые он совершил, будучи на государственной работе. Там почему ей Ратушняка не “кинуть”?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А де ж наша славна опозиція: "Наша Україна" в особі Диби, який рвав на собі волосся виступаючи проти Рати. Що земелька привабила?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Стасу. Назвися своїм іменем і, думаю, Диба тобі відповість. Не хочеш спитати його про це віч-на-віч?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Одразу видно, як тільки БЮТівці від страху зняли провокацію з сайту, то всі провокатори перекинулись сюди :-0)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У Криму вимагають прибрати з півострова символіку України Кореспондент.net Проросійські сили Криму сьогодні на мітингу в Сімферополі виступили з вимогою відмінити Конституцію АРК, прийняту в 1998 році, а також замінити на півострові символіку України на прапори Російської Федерації. Мітингуючі тримали в руках прапори РФ, Криму, Андріївські прапори, прапори своїх організацій, а також транспарант "Окупаційну символіку геть!".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А в чому взагалі проблема? Хіба українські патріоти Закарпаття свого часу не домагалися розміщення памятника Шевченку по центру площі Народної? Хіба архітектор Крупка, який спроектував і втілив у життя чудовий проект нинішньої площі Народної є гіршим від архітектора бютівських брехонь Шолтеса, який у своєму житті нічого путнього не спроектував? Про Крупку і його творіння памятають уже понад 70 років. А хто з нинішніх ужгородців, вже не говорячи про майбутні покоління, зможе назвати хоча б один архітектурний шедевр Шолтеса?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Йдеться про те, що українські націоналісти такий культ около Т.Г. Шевченка витворили, як колись більшовики в Радянській Україні около Леніна и Сталіна. Кобзарь є безумовно крітично важна постать пре Українську націю, лемже його велич була, є, ай буде лімітована українцями. Він ніколи не може конкурувати Шейкспірови, Пушкіну, Модач-у, Міцкієвичу, Т. Маннові ітд. Кобзарь писав, що "реве та стогне Дніпр широкий" и не "Дунай широкий". І так в регіоні Дуная Кобзарь має буди єдним з многих великих філософів , поетів и писателів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пробудися телепню! Айбо Шекспір не боровся за звільнення твоїх батьку ай діду од кріпацтва, як ойсе робив Кобзарь.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Читайте суботнє РІО. Там теж про Шевченка і БЮТ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Кому лінь йти до газетного кіоска, читайте передрук на "Закарпаття online"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Імператор Габсбурської монархіі Йозеф ІІ скасував де факто кріпацтво в року 1789 декретом. По року 1848 в Габсбурській монархіі ані сліди кріпацтва не зістали. Т. Г. Шевченко родився в року 1814 а тільки в року 1838 був викупенний з кріпацтва. Кріпацтво на Україні було скасоване в року 1861. Коли Кобзарь боровся проти кріпацтву ай на Закарпатті? Де факто в гiрських регіонах як Словакія, Закарпаття, Трансільванія кріпацтво було застосоване пізніше, як в других регіонах Габсбурської монархіі. Окрем того, 150 років кріпацький закон де факто не існував в сіверних областях монархіі в часох Турецької окупаціі. Южна и юго-восточна часть Габсбурськоі монархіі була Турецьким султаном окупована по битві при Могачі. Закарпатя, Словакія небула ніколи під контролем Турецького султана и кріпацтво мало корокту історію. То українці мають комплекси з кріпацтва,і не корінні мешканці Закарпаття.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Слухай, тупаку! Усім на цьому сайті вже надоїли твої тупі україноненависницькі пподачі. Розумієш? В такий спосіб ти на тещо не навертаєш людей у свою "віру", але й навпаки - відштовхуєш їх. Якщо тобі все одно і твоя мета - лише відпрацювати московські срібляники, то роби так і надалі

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Читайте Трибуну! Виявляється, на тій сесії БЮТівці нахапалися земельки!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Файного" мера маємо! Позорище на всю Україну!!! Радванка плаче...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Росіяни в Москві, так як українці в Київі, не платять нікому "срібляники" за то, що кріпацтво в Росіі и на Украіні скасували в року 1861, Кобзаря викупили з кріпацтва в року 1838 а в Габсбурській монархіі скасували кріпацтво в року 1789. Ваш словарь "тупаку" говорить о вас. Чого б такий факт, ак кріпацтво на Україні має бути для корінних закарпатців "україноненависницьким"? На Україні Польша и Росія завела кріпацтво и НЕ ЗАКАРПАТЦІ!!! Будь ласка подпишіться під ваш пост. Дякую!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ти якиїсь мудак! Що ти відокремлюєш Закарпаття од України? Там було, тут було... Що? Єдна держава Україна!І єдні проблеми що для східняка, а що для західняка! Схід і Захід разом!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Путаєте державу и націю зo спеціфічнов історійов, традіціями и культуров народності, котрі жиють на теріторіі держави України. Айно, схід-захід разом в витворені прозорих демократичних інштітуцій, правосудія ітд. В остатних сферах неможе бути разом, бо потом то є як в бовшом СССР "вместе товаріщі в созвездіі братских республік страни"! Т.Г.Шевченко не є В.І Ленін и його велич незменшиться діслокаційов. Як уже написав Вам, що Кобзарь на Закарпатті є єден з многих великих писателів, поетів и філозофів, и проті кріпацтва на Закарпатті неборовся.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Интиресно би било з тобов поспилкуватися наяву:) Розумний чоловік!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Почему ты азиатски соединяеш всё и из Шевченка вождя большевиков делаеш.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не кивай гівно - не вонятиме! Стара русинська приказка. Не видиш же Янко лим тоди пише, коли го кивауть? Игноруй русинські пости сих шизофреніків и туйка не буде ниєдного коментаря...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан Анонім, Я сам собі не пишу. Подивіться на мій пост де ласкаво просив пана "Янкови,.Яковy..." підписатися під пост нормально. Шізофренія корінних мешканців Закарпаття є пропорціонаьлна ПАРАНОІ свідомих українців.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Янко" се нормально у Берегівському коргазі. Ти легше буде кидь назвуся "Янко-2"?
    Я си думам, же на сьому сайті уд сили три "політрусини" колотять усьо гівно. А нормальні ембери, же мауть свою позицію и як можуть її аргументууть, вічно наражауться на шизофреніків, же котрі позорять нас, простих русинув...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан Янко-2, чи Анонім-10, як простий русин так добрі знаєте стару русинську приказку и притом так йсте розкивали Кобзаря як даколи Леніна. Позорені прості русини червеніють а щирі и сводомі радіють!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Після тяжкої битки шизофренія таки побідила тя! То нич, то є багов, главноє, же ти у свому шизофренічному світі щасливий.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Оцінюю п.Янку за те що не дивлячись на свинство"свідомитів"він ще з ними дискутує.А ви "нео-українці"кідь живете з нами русинами хоть бись-те хоч мало історію нашого краю вивчили.Неуки.Крім диких вакрику ніякого позитиву.Варвари татаро-монголські.
    п.Янку - Вам мій респект

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Какие русины? Мы все украинцы! Строите из себя бог знает что...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Украине живут не только украинцы!Мы все граждане Украины - я с вами согласен,но это не значит что нужно забывать культуру и язык своих предков.А "одно государство,один народ,один вождь" - это уже в истории было.Как закончилось думаю догадываетесь.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ги! Тапак ти руснаку яку гутту хоснуєш латинь??? Жесь забов, што ми русини лим із дерева злізли, як нам кирилицю дали Кирило а Мефодій? Ци ти вірний гузицьолиз австро-мадярський?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Но а?Нік написано латынков,якый у тому гріх?А свою історію я знаю добре,не меригуйся.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Согласен с вами, Rusnak! Я тоже живу в Закарпатье, тоже здесь родился, здесь родились мои предки, здесь они умерли... То есть, я коренной закарпатец. Но почему-то мне не близко понятие "русин". То есть, русин, как национальность. Возможно, закарпатцы отличаются от украинцев чем то, возможно, даже многим отличаются. Но никак уж, простите, не привыкну к нации "русин". Возможно, наши предки так называли себя из-за того, что жили по отдельности от остальных украинцев. Но мы -- все один народ -- УКРАИНСКИЙ!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Духнович написал такие строки:"Не люб свуй народ,за то же є славный,але зато, же є твуй!" Вам в вашем украинстве никто не бранит.Это ваш выбор.А спорить что было раньше - курица или яйцо не имеет смысла.Важно кем себя человек чувствует внутри.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Уважаю Rusnaka хотя бы за то, что з каждым из присутствующих на сайте переписывается тем языком, каким к нему обращаются!Браво!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шевченко и не знал, не слышал про Закарпатье, жил в России и на русском языке много творил, и умер в Санкт-Петербурге. Что вы прицепились к памятнику ? Кто бы ни стоял на площади, от этого жизнь закарпатского народа не улучшится.
    Главное, - что у человека внутри, его порядочность, нравственность, а не то, на каком языке он разговаривает - украинском, русинском, венгерском, русском...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А всякі там Леніни, Пушкіни, Кірови, Толсті, Достоєвські, Калініни знали про Закарпаття??? То чого що не вулиця то з їх іменами?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан rusnak, дякуву Вам за коментарь. Мене коментарi п. Анонiма не бантувуть. Булше, як 30 рокув роблю в медицинскуй професii а иштьим не стрiтив божевiльного, котрый бо признав собi ош э божевiльный. Люди з псiхiчнов хворотов усе говорять лем о других, як суть псiхiчно хворi. Гурше э то, што бовша Радянська держава на аргументи дiсiдентув отвiчала тим, же депортовала iх будь до ГУЛАГ-у, або до псiхiатричного шпiталю (як Берегсазцькый коргаз). Сийсь брутальный радянськый яв зустав в головах многих на Украйинi, лем фанатизм к комунiзму вимiнили за фанатизм нацiоналiстичный.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В США, Японii, в ЕУ, и в других частях свiта люди знавуть Пушкiна, Толстого и Достоевского. Богу жаль, о Т.Г. Шевченковi знавуть дуже мало. Зато не треба з Кобзаря робити Ленiна, бо то абсолютно не помагать повишити iнтерес о роботу Т.Г.Шевченко.