ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці відправляють своє сміття річкою у Європу (ВІДЕО)

    23 квітня 2024 вівторок
    67 переглядів
    Річка Тиса переповнена закарпатським сміттям.

    За це Україна щороку платить десятки тисяч євро.



    Як розповідають журналісти 24 каналу, річка Тиса переповнена сміттям. Там, місцеві виривають ями на березі і туди закопують непотріб або просто викидають його у воду. Але, усі кажуть одну й ту саму фразу: "це принесла річка, а в нас було чисто".


    Від витоку і до Рахова Чорна Тиса тече майже 40 кілометрів. За цей час вона вимиває з берегів тонни непотребу. А все через те, що у ХХІ столітті тут не організовано вивіз сміття. І жодного полігону або сміттєпереробного заводу. Хоча інвесторів, як переконує влада, — хоч греблю гати.


    Нещодавно вони попросили дозволу розширити сміттєзвалище, натомість отримали кримінальне провадження. Хоча, тут зізнаються, — полігон дуже небезпечний. Саме через близкість до річки.


    Під час першого сильного паводка весь цей непотріб рушить у ріку. А поки що туди стікає інфільтрат. Закарпатські екологи переконують — радіонуклідів чи важких металів тут немає.


    Але вміст інших речовин — нітратів, нітритів, фосфатів і деяких синтетичних речовин — є досить високі. Якщо у витоці річка відповідає першому класу якості, то, буквально через кілька кілометрів вона вже другого, а при впаданні може вже бути третього чи четвертого класу, — розповів еколог Сергій Сухарев.


    Чорна Тиса впадає в Тису. А вона несе свої води за кордон . В Угорщину. Тут усе наше сміття виловлюють і переробляють. І за це ми щороку з державної кишені сплачуємо чималі штрафи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору