ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття просить Президента і ВР змінити Конституцію і посилити повноваження регіонів

    23 квітня 2024 вівторок
    30 переглядів
    Міськрада Хуста прийняла звернення до Президента та депутатів Верховної Ради.

    Депутати міськради Хуста на Закарпатті виступили з закликом активізувати конституційну реформу і посилити повноваження регіонів.

    Міськрадою Хуста Закарпатської області було прийнято звернення до президента України і депутатів Верховної ради з тим, щоб глава держави і парламент підтримали зміни до Конституції, в яких проводиться адміністративно-територіальна реформа, і посилюються повноваження регіонів. За рішення проголосувало 28 депутатів із 34.
    Зазначимо, що Хуст - велике місто Закарпаття, яке займає третє місце за чисельністю населення в області.
    Депутати Хуста відзначили, що регіон не може успішно вирішувати соціально-економічні проблеми без делегування необхідних повноважень на рівень місцевої влади.
    "Соціально-економічні проблеми в нашому регіоні чинять негативний вплив на якість життя. Регіональна влада готова взяти на себе відповідальність за вирішення цих проблем. Однак необхідно отримати дієві фінансові ресурси від центральної влади", - підкреслюють місцеві депутати.
    Зокрема, в самому зверненні місцевих депутатів до Президента, зазначається: "Український народ чекає від адміністративно - територіальної реформи реальних змін і право обирати собі керівника регіону та суддів першої інстанції. Це стане одним з перших кроків до демократизації системи державного управління та зростання авторитету місцевої влади".
    Депутати підкреслюють, що жителі регіонів близько 20 років чекають реального ефекту від адміністративної реформи, однак серйозних результатів на даному напрямі немає

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости