ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У двох містах Закарпаття в поліцію принесли зброю...

    19 квітня 2024 п'ятниця
    87 переглядів
    В Сваляві та Берегові громадяни принесли до поліції зброю.

    Мисливську рушницю та ніж здали мешканці Сваляви та Берегова в дозвільну систему поліції під час добровільного місячника здачі зброї.

    26-річний свалявчанин здав правоохоронцям холодну зброю кустарного виробництва, яку знайшов в річці Вича неподалік села Сасівка під час відпочинку. Житель Сваляви віддав зброю на знищення.
    45-річний берегівчанин знайшов поблизу села Гараздівка мисливську гладко цівкову рушницю «Тоз-БМ», повідомив про це правоохоронців та добровільно здав вогнепальну зброю.
    Нагадаємо, що до 31 липня на території України проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів. Якщо віддати в поліцію незареєстровані арсенали у цей час, громадяни не лише звільняються від кримінальної чи адміністративної відповідальності, але й можуть офіційно її зареєструвати.
    Відповідно до українського законодавства ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Водночас, згідно з ч.3 цієї ж статті ККУ, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.
    Відділ комунікації поліції Закарпатської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору