ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На вулицях сіл у Карпатах встановили ліхтарі на сонячних батареях

    25 квітня 2024 четвер
    134 переглядів
    Встановлення ліхтарів на сонячних батареях профінансували меценати з ЄС.

    Встановлення ліхтарів на сонячних батареях профінансували меценати з Євросоюзу.

    Жителі села Косове на Івано-Франківщині встановили уздовж дороги ліхтарі на сонячних батареях. Таким чином місцева влада вирішила зекономити на витратах на освітлення вулиць. Виявилося, що улітку сонця в карпатському краї так багато, що сонячні батареї можуть забезпечувати електрикою ще й місцеві адмінбудівлі і дитячий садок.
    "У багатьох районах нашої області впроваджено чи впроваджується 17 мікропроектів, спрямованих на зменшення енергозалежності краю. Це особливо важливо для гірських куточків області" - каже координатор проектів "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" в Івано-Франківській області Леся Попелюх.
    Нині вулиці сонячною елекрикою освітлюються у селі Яворів Косівського району (21 ліхтар), вулиці села Тюдів (37 ліхтарів). А в селі Рожнів до сонячних батарей підключили дитсадок "Сонечко".
    Встановлення ліхтарів на сонячних батареях профінансували меценати з Євросоюзу. Однак, вони надали лише близько половини потрібних грошей. Решту, за умовами договору, мали виділити із місцевих бюджетів і частину мали зібрати самі люди. Європейці пояснили, що не хочуть розоряти селян, але вклад громади в проект гарантуватиме бережливе ставлення людей до дорогого обладнання.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору