ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що спільного між Новою Зеландією та Великоберезнянським лісгоспом? (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    74 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    У Волосянківському лісництві ДП "Великоберезнянське ЛГ" функціонує унікальний розсадник посадкового матеріалу. У цьому розсадику ростуть різноманітні види дерев. Більш детально про його роботу розповів лісничий Юрій Іваник.

    "Лісовідновлення - це одне з основних завдань лісників Великоберезнянського лісгоспу. Певні обсяги лісу губляться під час пожеж, різних природних катаклізмів, антропогенного впливу. Професіоналам важливо зробити все можливе, щоб частка цінних лісів не падала, а суспільству - зміцнити у свідомості необхідність дбайливого ставлення до лісу, турботу про нього. Ми щодня працюємо над тим, щоб Закарпаття й надалі було "зеленим серцем" України. Ось сьогодні ми пересадили сіянці вирощені в перліті з насіння породи ялини канадської, на завтра теж є певний план роботи", - зазначив лісничий Юрій Іваник.
    Крім вирощування основних лісоутворючих порід ялиці білої, ясена, явора, силами працівників Волосянківського лісництва вирощуються інтродуценти, а саме: модрина японська, лібоцедрус, дугласія мензісія, ялиця бальзамічна голуба, сосна кедрова корейська, сосна румелійська та ялина колюча голуба.
    Дані породи дерев є унікальними, оскільки не поширені в Закарпатті. Завезені вони з Нової Зеландії, Північної Америки, Японії, Кореї. Лісівники постійно розширюють "географію" дерев.
    "З кожним роком ми намагаємося висаджувати нові види дерев, адже унікальні кліматичні умови і географічне розташування лісів Закарпаття дозволяють розводити найрізноманітніші види саджанців. А потім деякі з них можна вводити в наші посадки при створенні лісових культур або з них створювати чисті плантації," - додав лісничий Волосянківського лісництва.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Але много розсади мають, навірно із дому у горшках привезли. Не дуріть людей, не має у нас ніякого лісовідновлення. Колись розсадники ( школки ) були по гектарові а тепер у горшочк

    Похожие новости