ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Особливості проведення державної реєстрації через фронт-офіси (центри надання адміністративних послуг)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    48 переглядів

    Головне територіальне управління юстиції у Закарпатській області налагоджує співпрацю з центрами надання адміністративних послуг області, як фронт-офісами з метою прийняття та видачі документів у сфері державної реєстрації громадських формувань.

    Згідно з Порядком державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи затвердженого наказом Міністерства юстиції України 09.02.2016 № 359/5 (далі - Порядок), фронт-офіс - центр надання адміністративних послуг, утворений відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги», акредитований суб’єкт, що здійснює повноваження виключно в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації. У разі подання документів для державної реєстрації до фронт-офісу уповноважена особа такого фронт-офісу здійснює усі дії щодо прийняття та видачі документів для державної реєстрації, передбачені Порядком.
    Зареєстрована заява та електронні копії оригіналів документів для державної реєстрації, виготовлені шляхом сканування та долучені до такої заяви, за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру передаються на розгляд суб’єкту державної реєстрації.
    За відповідність електронних копій документів для державної реєстрації оригіналам таких документів у паперовій формі відповідає особа, яка виготовила електронні копії документів. Уповноважена особа фронт-офісу протягом трьох робочих днів надсилає заяву та оригінали документів для державної реєстрації до суб’єкту державної реєстрації. Державний реєстратор до моменту надходження таких документів для державної реєстрації у паперові формі використовує електронні копії оригіналів документів для державної реєстрації, виготовлені шляхом сканування, що долучені до відповідної заяви.
    Документи, що потребують усунення підстав для зупинення розгляду документів повертаються (видаються, надсилаються поштовим відправленням) уповноваженою особою суб’єкта державної реєстрації заявнику не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від заявника заяви про їх повернення за описом, сформованим за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру, але не раніше дня отримання таких документів у паперовій формі від фронт-офісу.
    У разі подання документів для державної реєстрації фронт-офісу документи, необхідні для усунення підстав для зупинення розгляду документів, подаються до відповідного фронт-офісу у порядку, передбаченому для заяв про державну реєстрацію.
    У разі відмови в державній реєстрації документи (крім документа про сплату адміністративного збору) повертаються заявнику (видаються, надсилаються поштовим відправленням) уповноваженою особою суб’єкта державної реєстрації.

    Головний спеціаліст відділу
    державної реєстрації друкованих
    засобів масової інформації та
    громадських формувань Управління
    державної реєстрації Головного
    територіального управління юстиції
    у Закарпатській області
    Алексій Руслана

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости