ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чи весело людям від такої "поліцейської" каруселі? (ФОТО)

    23 квітня 2024 вівторок
    70 переглядів
    З 20 липня Василь Рябінчак почне керувати Мукачівським відділком поліції.

    Від частих кадрових рокіровок у правоохоронних органах людям рябить уже в очах та аніскільки невесело: якщо й сміються, то тільки з незрозумілої політики у цій сфері.

    Подумайте: ще й року не минуло, як начальником тодішнього Берегівського РВВС було призначено підполковника Василя Рябінчака (на головному ФОТО: він живе в Ужгороді, а родом з Воловеччини), який тоді змінив Миколу Курицю. Представляв його сам обласний шеф полковник С. Князев. Зараз він уже працює у Рівному – тут, починаючи з квітня місяця, бореться з бурштиновою мафією. А від завтра, 20 липня, пан Рябінчак (у Берегові дістав звання полковника) уже почне керувати Мукачівським ПВ (адміністративно до нього входять районний і міський поліцейські відділення, а також Свалявщина та Воловеччина). У цифровому виразі це майже півтисячі правоохоронців. Звісно, таке мукачівське "відрядження" – неабияке підвищення у кар‘єрі, однак і відповідальності побільшає. Розуміють це усі. Та ще 0-832-1.jpgмусимо сказати, що детепер тут (у Мукачеві) начальникував Людвиг Файт, також полковник-свалявчанин, якого місцеві полісмени свого часу поштрафували за неправильне паркування власної автомашини. Історія доволі казусна, але згодом він став начальником тих, хто йому виписував штраф. Хоча й нечасто, але і таке буває...
    Чому його зняли – мало хто знає. Кажуть, що через лояльність до мукачівської еліти (гадаю, усім зрозуміло, про кого йдеться). А як себе поведе на берегах Латориці "тихий і спокійний" В. Рябінчак – покаже час. У Берегові та у Виноградові (ці адміністративно-територіальні одиниці входять до поліційного відділу) залишив непогані спогади. У Мукачеві, як і у Берегові та в інших районах і містах (Тячеві в тому числі), щорічно міняють начальників правоохоронних структур. Приміром, той же Файт і півроку тут не працював – пішов на переатестацію до столиці, опісля чого зійшов із дистанції. Одні кажуть, що оформляє пенсію, другі твердять, що стане радником С. Князєва в Рівному, а треті пророкують йому посаду консультанта голови Свалявської РДА О. Дідовича. Працювати зможе всюди, бо серйозний, вимогливий, тактовний і виважений. Та, як кажуть закарпатці, – аніскільки не шулькуватий.
    Що чекає Берегово? Сюди ніби вже "засватали" полковника Євгена Калитича. У рядах полісменів він знана персона, бо працював в обласному апараті, був на начальницьких посадах в Ужгороді (ВБЕЗ, УБОЗ) й тому ж таки Мукачеві. А тепер – прикордоння, ворота до Євросоюзу. Ніби представлятимуть його у вівторок. А скільки витримає – покаже час. За останні три роки це четверта рокіровка: мукачівець О. Яцканич, місцевий (берегівець) М. Куриця, відтак В. Рябінчак (у Берегові він став навіть членом міськвиконкому) і тепер – пан Калитич. Якою буде доля цього офіцера поліції – наразі невідомо. Та, попри все, не будемо наперед заглядати, а треба надіятися, що це призначення – усерйоз і надовго. 0-832-2.jpgХоча доцільно взяти до уваги, що такі кадрові перестановки також можуть бути тимчасовими, бо немає начальника обласного управління Нацполіції. Наразі цю місію тимчасово виконує полковник Степан Довгунь. А прийде хтось інший (чи, нехай, залишать його), то матиме не таке бачення стосовно кадрової політики у поліцейських відділах. І знову все по колу, як у тому калейдоскопі. Але хто б і що не казав, а нова та свіжа "кров" (у правоохоронній системі в тому числі) завжди дає користь.
    Василь КОРОЛЬ (за матеріалами інтернет-сайтів)

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору