ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Нас можуть змусити повернути гроші, нараховані за субсидію

    24 квітня 2024 середа
    17 переглядів
    Органи соцзахисту через субсидії можуть подати в суд.

    У разі неповернення органи соцзахисту можуть подати в суд.

    В Україні продовжується програма нарахування субсидій на оплату комунальних послуг споживачам з низьким рівнем доходу.

    Державною допомогою скористалося вже близько 6 млн українців. Для багатьох споживачів отримання компенсації є єдиною можливістю оплачувати комунальні послуги та не накопичувати борги. При цьому, деякі споживачі намагаються приховати рівень доходів або іншу інформацію, щоб отримати субсидію.

    Чиновники обіцяють перевірити всіх субсидиантов , і ті, хто отримав субсидію безпідставно, повинні будуть її повернути. Це прописано в «Порядку повернення коштів, надміру виплачених за призначеними субсидіями », який був затверджений наказом Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства фінансів України, Міністерства юстиції України від 29.12.97 (остання редакція — від 26.08.2014 року).

    В документі значиться, що нарахування субсидії припиняється, а вже сплачені кошти підлягають поверненню в наступних випадках:

    - виявлення свідомого подання громадянами документів з неправильними даними про доходи та майновий стан всіх зареєстрованих в житловому приміщенні осіб, приховування заробітку чи іншого доходу, подання фальшивих документів;

    - виявлення помилки в розрахунку розміру призначеної субсидії;

    - виявлення неправильних відомостей, виданих юридичними особами (довідки про доходи, про склад зареєстрованих осіб, про забезпеченість житловою площею та комунальними послугами) та фізичними особами-підприємцями (довідки про доходи);

    - виявлення прихованої інформації про набуття права власності на житло іншою особою, яка не була в ньому зареєстрована на перше число місяця, з якого призначена субсидія.

    Терміни повернення коштів

    У документі не прописані чіткі терміни повернення субсидії. «Терміни повернення надміру виплачених коштів встановлюються органом соціального захисту населення в кожному конкретному випадку з урахуванням матеріального становища одержувача субсидії, але не менше місяця з дня отримання повідомлення», - йдеться в Порядку.

    Зазначимо: якщо споживач відмовиться повертати кошти, органи соціального захисту можуть подати позов до суду.

    Для оформлення субсидії не потрібно рахувати свої доходи

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости