ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Захищаючи свої землі від зазіхань Геокадастру, стеблівчани звернулися до нардепа Лунченка (ФОТОДОКУМЕНТ)

    28 березня 2024 четвер
    72 переглядів
    Жителі Стеблівки написали "земельне" Звернення до нардепа Лунченка

    У Стеблівці, що на Хустщині, продовжується боротьба селян за землю їхньої територіальної громади.

    Як уже вказувало наше видання (У «земельній» війні Стеблівки з геокадастром до миру ще далеко), в обласному управлінні Держгеокадастру підкилимно проводять курс на передачу цих земель особам без стеблівської реєстрації. До сільської ради надійшло вже 38 заяв із резолюцію «До виконання», підписаних керівником Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області. Сільраді пропонують дати згоду, отже, добровільно відмовитися від своїх земель.
    Дії геокадастру селяни Стеблівки назвали «землецидом». Вони продовжують усіма можливими шляхами протистояти спробам забрати в чужу власність їхні споконвічні землі. Нині вони добиваються утворення на землях «за межами населеного пункту» (класифікація відповідно до Земельного кодексу) громадського пасовища, а також розробляють проект землеустрою щодо розширення меж, підконтрольних Стеблівській сільській раді.
    Щоб не допустити свавільних дій геокадастру, стеблівчани попросили допомоги від депутата Верховної Ради України, свого земляка Валерія Лунченка.
    Вони склали Звернення до народного депутата, яке передали через громадську приймальню в Хусті. Сільські активісти вважають, що Валерій Валерійович допоможе вирішити проблему, «ключ» до якої знаходиться на найвищих рівнях виконавчої влади України. «Держгеокадастр не підпорядковується обласній владі, а отже, добиватися справедливості можна лише в столиці», — недвозначно висловився голова Стеблівської сільської ради В’ячеслав Попович.
    Оригінальний текст звернення до Валерія Лунченка вміщуємо нижче...
    Денис САЛАМАТОВ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору